Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

7 detaljer du inte visste om Bridgerton

15 jan, 2021
AvLouise Berglund
Drottningen i Bridgerton på Netflix
En författare under pseudonym, 7 500 kostymdelar och en intimcoach. Att skapa succéserien Bridgerton krävde minst sagt sitt arbete. Här är 7 saker du inte visste om tv-serien.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 scener i The Crown – så bra stämmer de med Dianas verklighetBrand logo
7 scener i The Crown – så bra stämmer de med Dianas verklighet

Netflix kostymdrama Bridgerton har tagit internet med storm. Det går i princip inte att vistas på sociala medier utan att se bilder på Daphne och Simon, The Duke of Hastings. Att drömma om tebjudningar och baler har aldrig känts hetare.

Bridgerton, som är baserad på den första romanen i serien av Julia Quinn, hade premiär den 25 december och utspelar sig i Londons överklass på 1820-talet. Producent är Shonda Rhimes och huvudrollerna (som Daphne Bridgerton och The Duke of Hastings) spelas av Phoebe Dynevor och Regé-Jean Page.

Familjebild hela familjen Bridgerton framför sitt hus
Hela familjen Bridgerton framför sitt flådiga boende. Och för alla som undrat: Nej, de lila blommorna är inte äkta.

Här är 7 detaljer du inte visste om tv-serien Bridgerton:

1. Totalt finns åtta böcker om familjen Bridgerton

Totalt finns åtta böcker om hela familjen Bridgerton (+ en bok med epilog). Med andra ord finns det rejäla mängder romantisk litteratur att använda sig av om det blir så att Netflix bestämmer sig för att göra fler säsonger av tv-serien. Innehållet i den första boken, med titeln The Duke and I, är det vi kunnat se på Netflix. I resterande böcker får vi följa fler av syskonen Bridgertons liv och kärleksrelationer.

Annons

2. Författaren Julia Quinn fick vara konsult

Julia Quinn, eller Julie Pottinger, som författaren egentligen heter (ja, hon skrev böckerna under pseudonym), var inblandad i processen med tv-serien. Enligt en intervju med Oprah Magazine jobbade hon som konsult men har själv sagt att producenterna får ta sig kreativa friheter med materialet.

”Det är inte en ordagrann serieversion och det ska det inte heller vara. Det förväntade jag mig aldrig. Jag ville inte det. Det är inte det tv ska handla om”, säger hon i intervjun.

Daphne Bridgerton och Simon i Bridgerton
Phoebe Dynevor och Regé-Jean Page som Daphne Bridgerton och The Duke of Hastings.

3. Julie Andrews är berättarrösten i Bridgerton

Berättarrösten i Bridgerton är den så kallade Lady Whistedown. En äkta Gossip Girl som varje morgon levererar premiumskvaller i form av ett litet blad. Ingen vet vem hon är men hela Londons elit är besatta av hennes uppdateringar. Och förmodligen känner du igen rösten. Den tillhör Julie Andrews. Och folk älskar det faktum att hon säger bitches.

4. En intimcoach anlitades inför inspelningarna av Bridgerton

Det blir allt vanligare att serier och filmer tar in en så kallad intimcoach för att skådespelarna ska känna sig bekväma inför sexscener. Till en början kan Bridgerton verka lagom stelt eftersom de flesta mest valsar runt med sidenhandskar och tjafsar om pianolektioner. Men från avsnitt fem blir serien något av ett sexmarathon. Phoebe Dynevor, som gör rollen som Daphne Bridgerton har själv berättat om vikten av en intimcoach.

Annons

”Vi repade alla intima scener i flera veckor innan vi började. Det var en stor fördel för oss för när vi väl kom till inspelningen visste vi vad vi skulle göra och kände oss bekväma”, säger hon i en intervju med Harpers Bazaar.

5. 7 500 kostymdelar krävdes för att spela in Bridgerton

I Bridgerton är det i princip en ny bal i nästan varje avsnitt. Dessutom byter karaktärerna kläder fler gånger om dagen. Det är korsetter, sidenhandskar, nattlinnen och aftonklänningar. För att inte tala om alla accessoarer. Ett team på 238 personer skapade totalt 7 500 kostymdelar till inspelningarna. Enligt Oprah Magazine bytte Phoebe Dynevor om 104 gånger under de åtta avsnitten.

Detaljer Bridgerton
Inne på kostymdepartementet för Bridgerton.

6. Musiken är moderna låtar i klassisk tappning

Det är mer tydligt vid vissa tillfällen än andra. Men faktum är att man i Bridgerton valt att använda sig av modern musik, men i klassisk tappning. Orkestern The Vitamin string quartet står för många av låtarna. Till exempel Ariana Grandes Thank u, next och Billie Eilish Bad guy. Och här kommet ett bonustips: På Spotify har en användare (offentligt tack!) skapat en hel spellista med ALLA låtarna. Namnet på listan är dessutom genialiskt: Pretending to be the diamond of this years wedding season.

Spellista Bridgerton
Otroligt namn på spellistan som innehåller alla klassiska låtar från Bridgerton.

7. The Duke of Hastings kan sjunga också

På tal om musik. Inte nog med att The Duke of Hastings kan boxas, dansa vals, genomgå dueller och numera är förhandstippad att bli nya James Bond. Skådespelaren Regé-Jean Page kan sjunga också. Dels gick han i lördgsskola och övade där dans, teater och sång. Men han har också varit medlem i ett punkband tillsammans med sin lillebror.

Simon Basset The Duke of HAstings Bridgerton Netflix
The Duke of Hastings, Simon Basset.

Läs mer:

15 reaktioner du bra känner igen om du kollat på Bridgerton

Kommer det en säsong två av Bridgerton på Netflix? Här är allt vi vet!

Annons