Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Därför rasar Cynthia Erivo över fanets Wicked-poster

24 okt, 2024
Cynthia Erivo Poster Wicked
En fanredigerad poster av storfilmen Wicked har fått skådespelaren Cynthia Erivo att se rött. Hon tog till instagram för att uttrycka sin ilska över en tiktokares version av den klassiska postern.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
POV: Wicked-Elphaba är rasar över fanets posterBrand logo
POV: Wicked-Elphaba är rasar över fanets poster

Cynthia Erivo, som spelar Elphaba i den kommande Wicked-filmen, är rejält upprörd över en fanredigerad version av filmens poster som fått spridning på sociala medier. I den här redigeringen dolde en TikTok-användare hennes ögon med häxhatten som Elphaba bär och gav henne röda läppar, för att efterlikna den klassiska Broadway-postern.

David Fisher/Shutterstock

Erivo, som delade sin frustration på Instagram, tyckte att redigeringen var kränkande och "suddade ut" henne som person. Hon förklarade att hon valde att titta rakt in i kameran för att skapa en direkt kontakt med publiken – något som hon menar gick förlorat i fan-editen. Hon tillade att det hela "inte var roligt, inte gulligt, utan bara offensivt."

Annons

I ELLEs popkulturpodcast POV diskuterar programledaren Helle Schunnesson dramat med sidekicken Emma Melin och gästen Emilia Rehnberg och menar att Erivos reaktion är överdriven.

– Att ens ha det engagemanget från fans, att de vill skapa innehåll kring det. Det talar väl för att folk ser jättemycket fram emot att se filmen, säger Helle.

Liknar dramat vid Streisand-effekten

Emilia liknar reaktionen vid fenomenet "Streisand-effekten", ett uttryck som kommer från när Barbra Streisand stämde en fotograf för att ha publicerat en bild på hennes hus i en samling fotografier som dokumenterade erosionen vid Kaliforniens kust. Stämningen ledde till en ökad sökning av just det fotografiet.

Annons

Streisand-effekten innebär helt enkelt att man drar uppmärksamhet till något – genom att försöka ta bort eller censusera det.

– Om inte hon hade tagit upp den så hade det nog inte fått så stor uppmärksamhet.

Gänget diskuterar också att kändisar har en tendens att överreagera när det kommer till små händelser, och att de inte inser att de har en priviligerad position i samhället.

Hör hela diskussionen om Wicked-dramat i det senaste avsnittet av POV. Titta på Youtube här eller lyssna när du lyssnar på poddar!

Annons