Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Emily in Paris får en säsong 5 – här är allt vi vet

17 sep, 2024
AvLouise Berglund
Emily in Paris säsong 5
Foto: Netflix
Au revoir Paris? Eller?! Emily in Paris får en femte säsong. Men den kommer delvis utspela sig i en annan europeisk stad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Stilresa: Lily CollinsBrand logo
Stilresa: Lily Collins

Under fyra säsonger har tittarna fått lära känna Emily (spelad av Lily Collins) som flyttade från Chicago för att jobba med PR i Paris. Hon har hunnit bli kär, få hjärtat krossat, bli kär på nytt och samtidigt lyckats hantera de flesta kulturkrockarna med fransmännen.

Säsong 4 av Emily in Paris släpptes i två delar. Den första kom i mitten av augusti och den andra den 12 september. Bara dagar efter att del två släppts bekräftar Netflix att det blir en femte säsong!

Vad hände i säsong 4 av Emily in Paris?

För dig som ännu inte sett klart den fjärde säsongen utfärdas här en spoilervarning!

Den fjärde säsongen av Emily in Paris tog vid efter den dramatiska avslutningen i säsong 3 där Camille avbröt sitt och Gabriels bröllop eftersom hon insett att han och Emily fortfarande hade känslor för varandra. Som om inte det vore nog fanns ytterligare två ingredienser i triangeldramat. Camillle väntade barn med Gabriel. Dessutom jobbade Emilys tidigare flamma Alfie kvar i Paris.

Annons

I den fjärde säsongen framkommer att Camille aldrig var gravid. Det var en falsk graviditet. Hon väljer dock att vänta med att berätta det för Gabriel, eftersom det är det enda som faktiskt knyter exen till varandra. Emily och Alfie avslutar sitt förhållande helt och hon börjar dejta Gabriel igen. Men efter en skidsemester ihop med Gabriel och Camillles familj får Emily nog. Hon gör slut med Gabriel efter att han åkt ifrån henne i skidbacken där hon ramlat. Och som av en händelse träffar hon italienska Marcello Muratori, som hjälper henne ner för skidbacken.

Emily och Alfie i Emily in Paris säsong 4
Emily och Alfie avslutar sin relation i säsong 4. Foto: Netflix

Samtidigt jobbar Emilys bästis Mindy hårt för att tjäna in de pengar som krävs för att hon ska ha råd att tävla i Eurovision med sitt band (och ex). Hon dejtar Nicolas, son till VD:n för JVMA. Deras relation tar dock slut eftersom det blir tydligt att han har åsikter om hur hon ska klä sig.

På Emelies arbetsplats, Agence Grateau, hinner hennes kollega Julian lämna bolaget för konkurrerande JVMA, men bestämmer sig att komma tillbaka till Grateu. Chefen Sylvie vill gärna landa familjen Muratori som kunder. Deras huvudkontor ligger i Italien så plötsligt förflyttar sig hela serien till Rom.

Annons

Det blir en femte säsong av Emily in Paris

Mot slutet av säsong 4 ser vi hur Emily tar upp sin telefon och är på väg att ändra sitt användarnamn på Instagram från @EmilyinParis till @EmilyinRome. Eftersom hon och Sylvie lyckas få familjen Muratori som kunder (i alla fall i ett halvår till att börja med) behöver Grateau ha en filial i Rom. Och den ska ledas av ingen mindre än Emily.

Lily Collins i rollen som Emily
Emily ska leda PR-byråns arbete i Rom. Foto: Netflix

”Vi är överlyckliga över den fantastiska responsen på den här säsongen av Emily in Paris och spända på att återvända för en femte säsong för arr fortsätta Emilys äventyr i Rom och Paris”, säger skaparen Darren Star till Tudum (Netflix egna sajt).

Annons

Han berättar att valet att låta henne byta stad kommer från att han ville ta publiken till en oväntad plats och visa att tv-serien har förmåga att bli ännu större.

Vad kommer säsong 5 av Emily in Paris handla om?

Vi vet redan att vi kommer få se Emily bo och jobba i Italien där hon har en ny lägenhet. Sjävklart med otrolig utsikt. Kärleken mellan henne och Marcello verkar minst sagt spira. Frågan är bara om Gabriel verkligen släppt henne. I slutet av säsong 4 fick vi se ingen mindre än Alfie peppa honom att jaga ikapp Emily innan det är för sent. Frågan är om hon redan gått vidare.

Marcello och Emily i Emely in Paris
Marcello Muratori är Emilys nya italienska flamma. Foto: Netflix

I en intervju med Good Morning America berättade Lily Collins själv om innehållet i säsong 5.

– Marcello är ett helt nytt äventyr som vi vill ha för Emily eftersom vi vill att hon ska ha en bättre balans mellan jobb och fritid, säger hon.

Annons

Vi lär alltså förmodligen få se flera romantiska utflykter på moppe till sevärdheter i och runt Rom. Dessutom skulle det kunna bli ett nytt triangeldrama. Men denna gång mellan Emily, Gabriel och Marcello. Jag förutspår också en vidare handling kring Mindys musikkarriär. Henens brustna hjärta verkar redan ha resulterat i en hitlåt som hon spelade på ett piano utomhus under en kvällspromenad med Emily i Paris.

När har säsong 5 av Emily in Paris premiär?

Netflix har ännu inte gått ut med ett premiärdatum kring den nya säsongen av Emily in Paris.

Annons