Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Därför vänder sig fansen mot Chappell Roan

03 okt, 2024
Chappell Roan
Evan Agostini
Chappell Roan har tagit världen med storm och över en natt blivit en av de mest streamade artisterna just nu. Men en rad uttalande har gjort att fansen börjar vända sig mot henne.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Chappell Roans debutalbum Rise and Fall of a Midwest Princess släpptes redan för ett år sedan, men har under sommaren exploderat i popularitet. Hits som Hot to go och Good luck babe har letat sig från Tiktok till topplistor världen över.

Man har beräknat att Chappell Roan under sin spelning på Lollapalooza i somras dragit en av de största publikerna som festivalen någonsin har sett. Man kan alltså lugnt säga att popstjärnan på kort tid blivit en kraft att räkna med.

Men med kändisskapet kommer stor press, och Chappell har uttalat sig om att berömmelsen kan liknas vid ett våldsamt ex, och att det är mycket värre att vara så känd än hon hade kunnat föreställa sig. Detta har fått fans att reagera.

Chappell Roan performs in concert on Friday, Sept. 20, 2024 in London. (Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP) Scott A Garfitt

Chappell Roan möttes även av en kritikstorm efter att hon i en intervju sagt att hon inte kommer ge offentligt stöd till demokraternas presidentkandidat Kamala Harris. Hon gick senare ut i en Tiktok och för att förklara vad hon menade, och underströk att bara för att hon inte stöttar Harris offentlig, innebär det inte att hon kommer rösta på Trump.

Annons

Detta, tillsammans med att hon valt att ställa in ett antal konserter, bland annat på grund av att de krockade med MTV Video Music Awards, och nu senast för att prioritera sitt mående, har gjort att många fans ställer sig kritiska mot sångerskan.

Tar en paus för att prioritera sitt mående

I ELLEs videopodd POV diskuteras Chappell Roan, och hennes inställning – är det ett sunt sätt att förhålla sig till arbete att ta en paus för att prioritera sitt mående, eller har man som artist ett ansvar att prioritera konserter och leverera för sina fans?

POV om fansens kritik mot Chappell RoanBrand logo
POV om fansens kritik mot Chappell Roan

Se hela avsnittet av POV här!

Annons

Eller lyssna i din poddspelare, du hittar avsnittet på Spotify här!

Annons