Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

POV: Fjortisper om nya SVT-serien - inspireras av gammal svensk humor

19 sep, 2024
AvBetty Regnström Larsson
Tiktok-stjärnan Fjortisper gästar det andra avsnittet av POV och berättar allt om sin nya serie på SVT. Han avslöjar även varför han är så besatt av 70-talet och om första mötet med Bettan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Isak Löb är mannen bakom den virala karaktären "Fjortisper" och han är aktuell med den nya svt-serien Per och Bettan. Fjortisper gästar andra avsnittet av POV, som leds av Helle Schunnesson och hennes sidekick Cornelia Dahlin.

Han berättar att Fjortisper är en sorts 70 tals-karaktär och anledningen till det är hans fascination för decenniet.

– Det var fortfarande äkta, det var innan datorerna kom och folk verkligen trodde på någonting de stod för. Det var politiskt och jag gillar musiken från 70-talet väldigt mycket. Det var en annan tid, säger Fjortisper i videon ovan.

Serien Fjortisper och Bettan gör han tillsammans med sin bästa vän Emilia Rehnberg.

– Jag hade min TikTok där jag gör min karaktär och Emilia hade sin där hon gjorde mycket parodier på svensk film och svenska barnprogram, men också nostalgiskt, säger han.

De kom i kontakt eftersom de gjorde liknande content och klickade direkt.

Annons

– Det var som att vi satte oss i en raket och flög iväg. Det var lite som att man hittade en platonisk soulmate. Vi är väldigt barnsliga när vi hänger, vi har båda barnasinnet kvar och tycker att det är kul med humor som kommer från en sån plats, säger Fjortisper.

Se Fjortisper berätta mer om serien och om första mötet med Emilia i videon ovan.

Serien Per och Bettan har premiär på SVT Play fredag 20 september.

Videopodden POV handlar om populärkultur, aktualiteter och trender – och avsnitten släpps som både podd och video. I det andra avsnittet diskuteras bland annat influencers orimliga wellnesstips, Outlast beskrivs som ett Robinson på steroider och frågan hur män mår egentligen diskuteras flitigt.

Se fler avsnitt av videopodden POV här!

Annons