Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

00-talets indie sleaze är tillbaka – så nailar du den nostalgiska stilen

17 okt, 2024
Trender går som bekant i cykler, och efter 90-talet och millenieskiftets comeback är det nu dags för 00- och 10-talets indie sleaze-stil att återuppstå – är du redo?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I ELLEs populärkulturpodd POV diskuteras nästa stjärna på modehimlen – indie sleaze-estetiken. Ett tydligt tecken på detta är återlanseringen av Cheap Monday. Jimmy Guo berättar om looken som hade oss i ett järngrepp på 2000- och 2010-talet.

Så här bygger du indie sleaze looken!Brand logo
Så här bygger du indie sleaze looken!

– Det ser ut som att man har slängt på sig det mesta, man kanske har sovit i kläderna. Det är mycket vintage som man har kastat ihop.

Glastonbury 2007-06-23Kate Moss and Pete Doherty at the 2007 Glastonbury Festival at Worthy Farm in Pilton, Somerset.Foto Yui Mok / PA-Empics / SCANPIX / kod 419 ref: 4777462***BETALBILD*** Yui Mok

Stilen inspirerades starkt av rock- och indieband i mitten av 00-talet, och några av de starkaste indie sleaze-ikonerna var Kate Moss och Alexa Chung.

Annons
Mandatory Credit: Photo by Dave Allocca/Starpix/REX (5632568t)Ashlee Simpson4TH ANNUAL MTV TRL AWARDS, NEW YORK, AMERICA - 21 FEB 2006 Dave Allocca/Starpix/REX

Attribut som är tätt sammankopplade med stilen är dödskalle-scarfen från Alexander McQueen (eller de otaliga kopiorna av den som fanns i varje butik!), chunky kängor och skinny jeans. Detta var även tiden när millennials världen över tatuerade in en mustasch på insidan av fingret – för det ultimata partytricket!

– Detta är motreaktion på hela clean girl-estetiken. Väldigt mycket just nu är väldigt tillrättalagt och välordnat, säger Helle.

Annons

Missa inte senaste avsnittet av POV

Hör hela diskussionen om indie sleazens comeback – och varför unga måste börja festa om de ska kunna lyckas med stilen – i senaste avsnittet av POV. Du hittar det på Youtube här och på Spotify här!

Annons