Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Därför vill Kim Kardashian att Menendez-bröderna ska friges

10 okt, 2024
Nick Ut
I Netflix-serien Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story skildras det uppmärksammade mordet som bröderna Menendez begick på sina föräldrar. De dömdes till livstid för brottet, men flera tycker att bröderna ska friges från fängelset. En av dem är Kim Kardashian.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
POV: Kim Kardashian om Menendez-brödernaBrand logo
POV: Kim Kardashian om Menendez-bröderna

Året var 1989 när Erik och Lyle Menendez sköt ihjäl sina föräldrar i familjens hem i Beverly Hills, ett uppmärksammat brottsfall som skildras i dramaserien Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story.

Bröderna dömdes till livstidsfängelse utan möjlighet till frigivning, men det finns nu en rörelse i sociala medier som verkar för att de ska friges. Detta på grund av brödernas egen förklaring till varför de begick morden, vilket är att de utsattes för våld och sexuella övergrepp under hela sin uppväxt.

Annons
NICK UT

Kim Kardashian ger sitt stöd till bröderna menendez

Någon som också uttryckt sitt stöd för bröderna är Kim Kardashian. Hon har på senare år jobbat för fängelsereformer i USA, och använt sitt kändisskap för att uppmärksamma och hjälpa individer som har dömts till oproportionerligt långa fängelsestraff.

SGSAN
Annons

Åklagaren i Los Angeles planerar nu att se över nya bevis som pekar på att bröderna faktiskt utsattes för de övergrepp som de själva vittnat om. I ELLEs populärkulturpodd POV förklarar man varför man det skulle kunna leda till att bröderna friges.

– Det man pratar om nu är att ta upp de här bevisen igen, och idag har man en helt annan förståelse för övergrepp och framförallt övergrepp som riktar sig mot pojkar, säger Helle Schunnesson.

Brödernas advokat hoppas att bevisen ska leda till att deras dom omvandlas och de friges.

– De har suttit i fängelse i över 30 år, det räcker, säger advokaten till AP.

Se hela avsnittet av POV på Youtube här eller lyssna på Spotify här.

Annons