Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Temat för Met-galan 2025 är här – detta betyder det

17 okt, 2024
Asap rocky Rihanna Met-galan
Stephen Lovekin/Shutterstock
Met-galan är en av årets största modehändelser, och infaller alltid den första måndagen i maj. Nu har temat för årets utställning tillkännagivits och det är Superfine: Tailoring Black Style. I ELLEs populärkulturpodd POV diskuteras det vad vi kan förvänta oss.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Temat för Met-galan 2025, "Superfine: Tailoring Black Style" lyfter fram den rika historien av black dandyism – en stil som har blivit ett sätt att uttrycka både individualitet och motstånd.

Temat utforskar hur svarta män, genom århundraden, har använt kläder som ett verktyg för att utmana stereotyper och återta makten över sin identitet.

POV-gänget förklarar årets Met-temaBrand logo
POV-gänget förklarar årets Met-tema

Inspirerat av Monica L. Millers bok Slaves to Fashion, kommer utställningen att visa hur kläder har fungerat som ett verktyg för att uttrycka autonomi och motstånd i en värld präglad av rasism och kolonialism.

Annons
NINA WESTERVELT

Årets co-chairs är Colman Domingo, A$AP Rocky, Pharrell Williams och Lewis Hamilton. Dessutom är LeBron James så kallad honorary chair.

I ELLEs populärkulturella POV diskuterar Helle Schunnesson och Jimmy Guo Met-galans tema med gästen Camilla Fågelborg, vad man kan förvänta sig och vilka röda mattan-looks man ser fram emot.

Matt Baron/REX

– Jag tänker på Janelle Monae och Solange, de leker mycket med struktur och proportioner. Jag tror det kommer vara jättemycket superbreda axlar och balklänningar som är så inspirerade kostymer, säger Helle.

Annons
Andrew H Walker/REX

– Jag tänker på Erykah Badu. Enorm hatt! fyller Jimmy i.

Missa inte senaste avsnittet av POV

Se hela avsnittet av POV på Youtube här eller lyssna i din poddspelare!

Broadimage/REX
Annons