Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Så blir nya Victorias secret fashion show – allt du behöver veta

15 okt, 2024
AvLouise Berglund
Victorias secret fashion show 2018
Foto: TT
När, var och med vilka? Victorias secret fashion show är tillbaka live. Här är allt du behöver veta om den omtalade modevisningen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
I veckans POV: skämmiga hem, vampyrer och Nobody wants thisBrand logo
I veckans POV: skämmiga hem, vampyrer och Nobody wants this

Änglarna är tillbaka. Ska man vara petig sändes förra året en förinspelad version på Prime video som gick under namnet The Victoria's Secret World Tour. Men det var en bandad visning som blandades med dokumentärt innehåll.

Nu gör Victorias secret fashion show sin riktiga återkomst efter att inte ha hållits live på nästan sex år. Showen är tillbaka på runway från New York med flera nya ansikten och förändringar.

Här är allt du behöver veta om nya Victorias secret fashion show 2024:

Vad hände med Victorias secret fashion show?

Underklädesmärket Victorias secret hade verkligen sin storhetstid under 00-talet. Men efter både kritik och kontroverser valde man 2019 att ställa in modevisningen. Tittarsiffrorna hade sjunkit och kritiken handlade både om brist på inkludering och sexism.

Annons

När är Victorias secret fashion show 2024?

Victorias secret fashion show 2024 hålls live i New York tisdagen den 15 oktober. Visningen börjar klockan 19. Innan dess hålls rosa mattan som startar 18.30. Värdar för rosa mattan är Tefi Pessoa och Olivia Culpo.

När är Victorias secret fashion show 2024 svensk tid?

Sverige ligger just nu 6 timmar efter New York. Det innebär att rosa mattan svensk tid börjar 00.30 när tisdag precis blivit onsdag. Visningen på catwalken startark klockan 01:00.

Var kan jag se Victorias secret fashion show 2024?

Visningen streamas live på flera plattformar. Huvudsändningen finns på Prime video. Enklast för oss i Sverige är dock att se den på Victorias secrets egna Youtubekanal. Showen sänds även live på Instagram och Tiktok.

Här hittar du livesändningen av Victoria secret fashion show på Youtube:

Kan jag bara se Victorias secret fashion show 2024 live?

Nej, sändningen kommer att gå att se på Youtube även efter att livesändningen avslutats.

Annons

Vilka modeller kommer gå i Victorias secret fashion show 2024?

Flera av världens mest kända modeller är på förhand bekräftade att gå visningen. Tyra Banks gör sin återkomst till VS catwalk för första gången på 20 år. Andra modeller som kommer gå visningen är: Gigi Hadid, Paloma Elsesser, Imaan Hammam, Candice Swanepoel, Grace Elizabeth, Taylor Hill, Mayowa Nicholas, Devyn Garcia, Barbara Palvin, Behati Prinsloo, Ashley Graham, Jasmine Tookes och Adriana Lima. Victorias secret har också på förhand meddelat att nya ansikten kommer att presenteras – men vilka det blir återstår att se!

Tyra Banks på Victorias secret fashion show 2005
Tyra Banks på Victorias secret fashion show 2005. Foto: TT

Vilka artister uppträder på Victorias secret fashion show 2024?

För första gången någonsin uppträder enbart kvinnliga artister på catwalken. I år gästas showen av ingen mindre än Cher. Även Lisa från K-pop-bandet Blackpink och Tyla kommer uppträda.

Annons

Vilka skillnader är det på gamla Victorias secret fashion show och den nya?

Den nya showen har flera förändringar jämfört med den gamla. Utöver enbart kvinnliga artister har undeklädesföretaget utlovat mer inkludering bland modellerna.

Enligt en talesperson för Victorias secret ska visningen ”leverera exakt det våra kunder har bett om” och företaget ”är fokuserat på att fira och stötta alla kvinnor, och det kommer inte ändras i närtid”, skriver NBC News.

Det sker också förändringar i looks. De klassiska änglavingarna kommer inte längre bestå av äkta fjädrar, efter att VS inledde en diskussion med amerikanska Peta. Istället har vingarna byggts av handgjorda låtsasfjädrar.

I en video på Instagram berättar marknadschefen Sarah Sylvester och chefsdesignern Janie Schaffer att flera av de gamla vingarna kommer återanvändas – med de nya fjädrarna. Men att även nya vingar kommer presenteras.

En av de största förändringarna är också att alla plagg modellerna bär ska gå att köpa direkt från varumärket.

”Ni ska veta att det kommer att bli allting ni alltid älskat med showen, men bättre”, säger Schaffer i klippet på Instagram.

Annons