Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Sommarbio i Rålambshovsparken 2024 – allt du behöver veta

30 maj, 2024
AvLouise Berglund
Sommarbio i Rålis
Foto: Stockholm filmfestival
Vilka datum gäller? Och när börjar egentligen filmen? Är det gratis? Sommarbion återvänder till Rålis i augusti – här är allt du behöver veta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 efterlängtade filmer att se fram emot 2024Brand logo
5 efterlängtade filmer att se fram emot 2024

Sommarbio är Stockholm filmfestivals mysiga sommartradition som äger rum i augusti även i år. Första gången sommarbio arrangerades var för 33 år sen, år 1991. Och under åren har evenemanget växt. Grundtanken med picknickfilt och gratis biofilm är fortfarande densamma. Men nu finns det både mat och dryck att köpa och dessutom finns både musikakter och DJ på plats för den som är tidig.

Vilka datum är sommarbio i Rålambshovsparken 2024?

Fem filmer visas under fem kvällar. Årets datum är mellan den 14 och 18 augusti.

VILKEN TID ÄR SOMMARBION I RÅLAMBSHOVSPARKEN 2024?

Området öppnar redan klockan 17. Men då är det ju inte tillräckligt mörkt för att filmen ska synas på den 90 kvadrat stora bioduken. Därför börjar filmen först klockan 21.00.

Annons

VAD BEHÖVER JAG HA MED MIG NÄR JAG TITTAR PÅ SOMMARBIO?

En picknickfilt som klarar av att marken under kan vara lite fuktig kvällstid är ett hett tips. För den som vill ha ryggstöd funkar en låg solsol bra. Men tänk på att inte skymma sikten för övriga biobesökare. Packa med dig mat, snacks och dryck för att få en riktigt mysig helkväll.

Kostar det pengar att gå på sommarbio i Rålis?

Nej, sommarbion är gratis!

Vilka filmer visas på sommarbion i Rålis 2024?

Förra sommaren visades fem klassiska filmer på temat ”Heroes in the park”. Inför årets biokvällar kunde man rösta och komma med förslag på Stockholm filmfestivals Instagram. I slutet av juni meddelades vilka filmer som valts.

”Årets program bjuder på nya och äldre publikfavoriter med temat soundtrack där musiken står i fokus”, står det i pressmeddelandet. Och här är filmerna:

  • Onsdag 14 augusti: Mamma Mia
  • Torsdag 15 augusti: Barbie
  • Fredag 16 augusti: Goldeneye
  • Lördag 17 augusti: Gladiator
  • Söndag 18 augusti: Prinsessan Mononoke

Finns det toaletter under sommarbion i rålis?

Det finns toaletter i Rålambshovsparken men på sin hemsida meddelar Stockholm filmfestival att man kommer ta in extra toaletter under biodagarna.

Sommarbio i Göteborg och Malmö 2024

Precis som förra året anordnar Big crowd factory också sommarbio. I Stockholm den 26 och 27 juli i Rålis, i Göteborg den 2 och 3 augusti i Azaleadalen och i Malmö den 9 och 10 augusti på Mölleplatsen.

Annons