Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Vem är Tate McRae? Allt du behöver veta om nya generationens Britney Spears

25 sep, 2024
AvLouise Berglund
Tate McRae och Britney Spears – båda i svarta spetsklänningar
Foto: TT
En swiftie från Kanada som själv sagt att hon inspireras av Britney Spears. Här är 5 saker du behöver veta om artisten Tate McRae.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Trend #6 – Höstfärger att bära 2024Brand logo
ELLE Trend #6 – Höstfärger att bära 2024

Plötsligt är klipp på hennes konserter över hela min FYP på Tiktok. Och framför allt hennes otroliga dansnummer där till och med håret ser ut att vara en paid actor. Musikvideon till låten It's ok I'm ok fick nästan 10 miljoner visningar på Youtube på bara 10 dagar. TateMcRae är artisten på allas läppar just nu. Men vem är hon?

Här är 5 saker du behöver veta om Tate MCrae:

1. TateMcRae är från Kanada

Hon föddes i Calgary, Alberta i Kanada 2003. Som 4-åring flyttade familjen till Oman på grund av pappans jobb. Som 8-åring återvände hon och familjen till Kanada igen.

2. TateMcrae är dansare från början

Medan familjen bodde i Oman höll Tates mamma danslektioner. Dans går alltså i familjen och Tate har dansat hela sin uppväxt. Redan som 8-åring tävlade hon i dans och som 11-åring tränade hon fler dansformer på ett företag ägt av sin mamma. Hon har också gått på balettskola.

Annons

Innan sin artistkarriär syntes hon i stora flera stora sammanhang. Dels som dansare till Justin Bieber men också i det kända amerikanska programmet So you think you can dance (där hon slutade trea vilket är imponerande med tanke på att kanadensarna inte kunde rösta på henne).

Att hon även blev känd för sin musik är på grund av sin Youtubekanal. Under rubriken ”Create with Tate” började hon visa upp egna låtar som hon skrev och spelade in i sitt sovrum. Formatet fick miljonpublik och hon blev utnämnd till ”YouTube artist on the rise”.

@tatemcrae

last night at Madison Square Garden🫣

♬ original sound - Tate McRae

Hon fick skivkontrakt 2019, släppte sin första EP All the things I never said i januari 2020 för att sen åka på en utsåld turné i Europa och Nordamerika. Andra EP:n Too young to be sad kom i mars 2021. 2022 kom studioalbumet I Used to think I could fly och 2023 kom ytterligare ett studioalbum med titeln Think later.

Annons

3. Tate McRae hamnade på Forbes 30 under 30-lista

År 2021 blev Tate McRae den yngsta musikern att hamna på den välkända Forbes 30 under 30-lista. Hennes andra EP Too young to be sad från samma år blev den mest streamade kvinnliga EP:n på Spotify det året.

4. Tate McRae dejtar artisten Kid Laroi

Tate McRae är ett stort hockeyfan av den kanadensiska NHL-laget Calgary flames. Hon var tidigare tillsammans med hockeyspelaren Cole Sillinger (som spelade i Columbus blue jackets). Deras relation varade mellan 2021 och 2023.

Tate McRae och Kid Laroi på VMA:s efterfest 2024.
Tate McRae och Kid Laroi på VMA:s efterfest 2024. Foto: TT

Sedan 2024 dejtar hon den australiensiska artisten The Kid Laroi. Paret syntes bland annat ihop på efterfesten till MTV VMA:s i New York i september 2024. De har också uppträtt tillsammans. På Madison square garden i augusti sjöng de tillsammans för första gången och från scen sa Kid Laroi att ”Jag är så fucking nervös”.

Annons

5. Tate McRae är en swiftie

Hennes artiststil har jämfört med självaste Britney Spears. Och faktum är att Tate McRae själv sagt att Britney är en av dem som inspirerat henne att kombinera sång med dans i sina uppträdanden. Faktum är att många drog ännu starkare paralleller mellan Tate och Britney efter att Tate valde att återskapa en av Britneys ikoniska looks på årets VMA:s. Den svarta spetsklänningen med svarta underkläder under som brittan bar 2001.

Tate McRae i samma look som Britney Spears
Tate på röda mattan 2024 och Britney på röda mattan 2001. Foto: TT

Andra idoler Tate har musikaliskt är Post Malone och Ariana Grande. I en intervju i samband med hennes placering på Forbes lista berättade hon att hon också är en swiftie.

”Jag är också ett stort fan av Taylor Swift och jag tycker att hon är en av de bästa låtskrivarna, så när jag hörde att hon var en av domarna freakade jag ur”, sa Tate till The Honeypop.

Annons