Populärt: Sofia Richie Grainge Tv-serier Boktips Krönikor

Otippade anledningen bakom Pinks artistnamn

28 apr, 2023
AvLinda Strömbäck
pink
Alecia Beth Moore, mer känd som Pink, har gjort sig ett namn världen över. Artisten har släppt succélåtar som Raise your glass och So What. Men vet du varför hennes artistnamn är just Pink? Vi har svaret!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pink i exklusiv intervju: "Då lägger jag av"Brand logo
Pink i exklusiv intervju: "Då lägger jag av"

Alicia Beth More slog igenom på 00-talet med låten There you go och blev snabbt ett känt namn internationellt. Mer än två decennier senare är hon fortfarande högaktuell och gav nyligen ut albumet Trustfall. 2019 fick hon dessutom sitt artistnamn på Hollywoods walk of fame. Men vet du varför hon egentligen kallas Pink?

Här är det otippade svaret!

Därför är Pinks artistnamn Pink

Många har trott att namnet Pink kom från hennes hårfärg, men så är inte fallet. I en intervju med IOL avslöjade artisten att namnet kom till en kväll när hon och en vän tittade på Tarantinos film Reservoir Dogs.

– Min bästa vän hade aldrig sett en vit tjejs vagina tidigare, så han frågade om han kunde få se min. Så jag visade honom och han sa: ”It’s pink!”. Efter det började mina kompisar kalla mig Mr. Pink, berättade artisten.

Annons

Om du inte sett Quentin Tarantinos film så kallas även Steve Buscemis karaktär i filmen för Mr. Pink. Pink erkände även i intervjun att vissa inte var överlyckliga över hur artistnamnet kom till.

– Jag har fått en hel del klagomål, men jag är okej med det, berättade artisten.

Pink under 00-talet.
Pink under 00-talet.

Pinks smeknamn

Pink har även berättat att smeknamnet idag känns som hennes riktiga, och att hennes födelsenamn inte längre låter rätt. Däremot började hennes familj, som kallade henne Pink tidigare, byta tillbaka till Alicia när hon blev känd.

– Det var mitt smeknamn, men nu är det inte vårt längre, det är snarare så alla känner mig. Nu är Alicia mer mitt smeknamn, och jag försöker fortfarande vänja mig vid det. Det är väldigt märkligt. Carey säger Alicia när han är arg på mig. Så fort någon är arg på mig så kallar de mig Alicia, det är nog därför det gör mig så obekväm, berättade Pink för WENN.

Källa: Life & Style, Foto: TT

Annons