Resa: 5 matställen i Barcelona!

08 jun, 2010
Av
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Barcelona är ett populärt semesterresmål – både för weekends och långa solsemestrar. Och i juni och början av juli är försommaren som skönast här. Om du beger dig dit finns det några matupplevelser du absolut inte får missa. Victoria Nordström har listat fem matställen att spana in.

av VICTORIA NORDSTRÖM foto ALL OVER PRESS

barcelona1

Bar Velódromo: Sedan 1933 har Barcelonas kulturpublik trängts i denna art déco-snygga tapasbistro.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

I juli förra året öppnade den efter en rejäl ansiktslyftning. Originaldelarna är kvar och resultatet är trivsamt, coolt och avslappnat. Frukost, lunch, fika, after work, middag eller drink – stället är öppet 06–02.30 varje dag! Kökskändisen Carles Abellán (lyxrestaurangen El Bulli) serverar traditionell spansk mat till bra priser. Muntaner 213, tel: 93 430 60 22, www.projectes24.com.

Picnic: Nyöppnat och härligt nytänkt tapaskoncept. Med ägare från Australien och Chile är Picnic en modern mix av spännande smaker från hela världen. På smygöppningen fick svensk gravlax vara med som kvällens tapasvariant. Fantastiskt god! Köket byter meny varje vecka. Calle Comerç 1 (ingen webbsida/telefonnummer än)

Annons

Au port de la lune: ”Det finns ingen ketchup, ingen Coca-cola,

ingen Coca-cola light och det kommer aldrig finnas.” Med dessa ord välkomnas du in i två små öppna våningar med ojämna träplankor, lågt tak och enkla möbler.

Maten för tankarna till vilken fransk lyxbistro som helst – utan att plånboken märker det. Och just därför älskar jag det här stället. Frossa i ostron, patéer (dödligt goda), linsgrytor, cassoulet, husets hamburgare, ostbricka av bästa kvalitet och inte att förglömma: de franska chokladbakverken … Himmelriket för alla (utom vegetarianer då). Plaza Sant Galdric 1, tel: 93 270 38 19, www.auportdelalune.com.

Bar Lobo: När man bockat av större delen av Barcelonas coolaste restaurangkoncept inser man att de ägs av samma kedja – Grupo Tragaluz. Alla 15 restauranger har egna menyer och prisnivåer, det gemensamma är den industriella konstnärslooken i snygga lokaler. Min favorit är den enklaste medlemmen i familjen, Bar Lobo. Slink in på välgjorda tapas och husets rioja, mitt i stan, till mycket humana priser. Ett plus för ombonad uteservering och öppet på söndagar. Pintor Fortuny 3, tel: 93 481 53 46, www.grupotragaluz.com.

Annons

barcelona2
Bar Lobo

Parco: 50-talspoppig, vardagsrumsmysig inredning, kamratlig service och vällagad och kreativ mat. Låt personalen välja fritt bland menyn. Ett måste är att avrunda med friterad vaniljglass som man doppar i varm, mörk choklad … Ja, det är lätt att gilla Parco. Passeig de Gràcia 119, tel: 93 238 78 22 www.parcosushi.es.

barcelona3
Parco

Annons