De 10 bästa apparna för din resa

17 jun, 2019
AvAnna-Lena Pettersson
Reseappar 2019
Fyll telefonen med smarta reseappar som gör det enkelt att hitta, göra sig förstådd och hålla formen på semestern. Vi tipsar om gamla favoriter och nya godbitar som gör din telefon till din bästa reseguide.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Telefonen har de flesta med sig på resan och den kan bli din bästa hjälpreda och reseguide om du bara laddar den med rätt appar.

Här får du tio tips appar, både gamla och nya, som du kan ha stor användning för nästa gång du ska lämna hemmet för några dagar – oavsett om du ska resa inom landet eller ut i vida världen.

Min soltid

Med appen Min soltid kan du få hjälp att räkna ut hur länge du kan vara i solen.

Det är Strålsäkerhetsmyndigheten som har utvecklat den här appen som underlättar för soldyrkare att veta hur länge de kan vara i solen. Appen är inte jättefestlig, men oj så praktisk! Man laddar in sin hudtyp, var man är, vilket datum och tid och vips får man en hint om hur länge det är läge att ligga i solen.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Men lämna inte över allt ansvar på appen. Om du bränner dig kan du inte skylla på den. Sunt förnuft gäller fortfarande.

AroundMe

Med appen AroundMe kan du få hjälp att hitta närmaste restaurang, bar och sjukhus.

Appen spanar in var du är och ger dig sedan tips på de närmaste barerna, restaurangerna, mataffärerna, biograferna, sjukhusen och så vidare. En underbar app att ha om du inte har koll på staden du befinner dig i och behöver lite hjälp med tips.

Riktiga vykort

Förvandla dina semesterbilder till vykort med appen Riktiga vykort.

Med den här appen gör du enkelt dina bästa semesterbilder till riktiga vykort (ja, sådana där i papper) som du kan skicka till alla där hemma, direkt från telefonen.

Annons

Du väljer en bild, designar den med emojis och ramar, skriver en hälsning och adress och skickar iväg det. Du kan skicka till vilket land som helst för 19 kronor för A5 och 29 kronor för A4. Du betalar kortet enkelt med kontokort eller Swish.

Google maps

Klassiska kartmappen Google Maps är fortfarande svårslagen.

Hjälp vilket tråkigt tips, vi vet! Men det är få, om någon, som slår Google maps i användbarhet. Detaljerade kartor över hela världen som du dessutom kan ladda ner så att de ligger offline. Är du i en stad där du inte hittar så bra är det perfekt att du kan få fram bästa sättet att ta dig runt med kollektivtrafiken.

Annons

WeatherPRO

Väderapparnas Rolls Royce, det är WeatherPro.

En detaljerad väderapp med prognoser för mer än två miljoner platser i världen. Du får såväl specifikt strandväder som vattentemperaturer och vädervarningar. Du kan få sju-dygnsprognoser i tretimmarsintervall som gör det lätt att planera dina resdagar.

CityMapper

Hitta rätt i storstädernas kollektivtrafik med appen Citymapper.

Den som vill nyttja kollektivtrafiken i den stad man har rest till har en guldgruva i CityMapper. Den fungerar i många av de största städerna i hela världen. Den inkluderar tunnelbana, bussar, tåg, cykeluthyrningsinformation och har också integrerat Über. För alla som vill se mer av sitt resmål!

Annons

Livetrekker

Följ hur du har gått och skapa en interaktiv resedagbok med appen Livetrekker.

”Men var låg nu det där mysiga kafét som vi gick förbi?”

Hur många gånger under dina resor kommer du på dig själv att tänka så? Ett par gånger, minst. Nu kan du förvandla dina resor och promenader till en interaktiv karta där vägen du har gått sparas. Med andra ord – enkelt att spåra sig själv tillbaka. Om man vill. Tycker man att det känns som att storebror ser dig är det bara att stänga av spårningsfunktionen. Du kan dela dina resvägar och skapa en interaktiv karta med bilder, text och ljudfiler som fungerar som en resedagbok med extra allt.

Annons

Google Translate

Google Translate för det enkelt för dig att göra dig förstådd.

Slipp stökiga missförstånd genom att prata samma språk. Med Google Translate kan du lätt översätta mellan över hundra olika språk, varav ungefär hälften ligger offline. Du kan också fota av skyltar och översätta direkt från bilden i appen.

Splitwise

Red ut era ekonomiska lägen under resan med appen Splitwise.

Om du reser med en kompis eller i en grupp är det guld värt att ha en app som håller koll på hur mycket alla har betalat och hur mycket alla är skyldiga varandra. Appen blir som resans egna ekonomiska ansvariga och gör att ni slipper minsta lilla pengatjafs.

Annons

Nike Training Club

Håll igång träningen under semestern med appen Nike Training Club.

Ja, man ska vila på semestern, men om du vill hålla igång din träning när du är på resande fot behöver du ingen annan app än Nike Training Club. Det finns alla pass du vill ha: korta, långa, flåsiga kardiopass, styrkepass, med och utan redskap, rörlighet och yoga. Kommer du till ett hotellgym med bara några hantlar kan du ta fram pass som funkar för just det. Träningen håller ruskigt hög kvalitet och du kommer långt med bara den här appen även på hemmaplan.

Foto: Imaxtree

 

Läs mer:

De här sakerna bråkar vi mest om på semestern

Skippa flyget i sommar – här är 10 semesterparadis i Sverige

Flygfri semester – 6 trendiga resmål

Annons