Försmak på våren hos The Strand
I höstas slog Radisson Blu Strand Hotell i Stockholm upp portarna till sitt nya brasserie The Strand. Även resten av hotellet genomgår en förvandling som beräknas bli klar nu under våren.
– Vi satsar på närodlat och ekologiskt med smaker som man känner igen och älskar och inte minst kan dela med nära och kära, sa restaurangchef Gaspar Roa då.
Den nya vårmenyn
På den nya vårmenyn, som lanserades den 23 februari, finns både klassiska och nya smaker. Man jobbar mycket med säsongsbetonade råvaror och lokala leverantörer.
– Genom att arbeta tätt med våra producenter ser vi till att ge våra gäster de fräschaste råvarorna och bästa smakupplevelserna som finns, säger Arran Adlard, Sous Chef på The Strand.
Veganska alternativ
För första gången någonsin på The Strand introduceras även helt veganska alternativ på förrätt, huvudrätt och efterrätt.
–En fantastisk version på den amerikanska klassikern ”Key Lime Pie” har skapats av kockarna på The Strand, och kommer kunna avnjutas av alla, inklusive veganer, säger Arran Adlard.
ELLE mat & vin har testat delar av den nya menyn och ett par favoriter blev den friterade torskkinden och den veganska desserten.
The Strand ligger på Nybrokajen 9 i Stockholm.
Läs mer: The Strand serverar klassiska smaker i elegant miljö