Galagott på White Guide 2014

04 mar, 2014
AvÅsa Pavuls
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I går samlades stora delar av Sveriges mat- och restaurangbransch i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm för att bevittna när årets bästa restauranger i landet skulle utses. Bästa restaurang är enligt White Guide 2014 (för andra året i rad) Esperanto i Stockholm. Årets Matupplevelse finns också i Stockholm närmare bestämt på Oaxen Krog. Lilla Ego, även den i Stockholm blev Årets Stjärnskott. Stort grattis säger vi! Men vad bjuder då branschen sina egna på när det vankas gala? Jo, förutom goda lyxiga bubblor i glasen förstås, de allra finaste svenska råvarorna och ingredienserna i modern tapas-tappning. Här kommer ett litet axplock:

1

Champagne med goda tillbehör såsom…

Annons
4

… svensk löjrom…

2

… på knäckiga kavringspuckar med krispigt korallgräs.

Annons
5

Underbart krämig färskost på gröna små blad.

7

Fantastisk god rökt salmalax med dill och pepparrotskräm.

Annons
3

Svensk lagrad gårdsost med päronchutney.

6

Tilde de Paula på scen.

Annons
8

Prisutdelning.

9

Selfie i vimlet.

Annons