Grill öppnar tiki-bar
br>Tankarna far direkt iväg till Beach Boys och tropikerna. Restaurangen Grill öppnar den 16 oktober sin tiki-bar KOKO-MO där det kommer vinnas allt från brinnande vulkaner till zoombiedrinkar.
F12-gruppen vill att KOKO-MO ska bli en tillflyktsort i vardagen för alla som söker en riktigt rolig barupplevelse.
Grill drivs av Melker Andersson och Danyel Couet och restaurangen serverar kött och fisk från världens fem världsdelar genom lika många olika grillmetoder. Nu förvandlas baren på Grill till en tropisk plats där besökaren ska kunna få en extra-allt-upplevelse.
– Den stora bartrenden har under flera år bestått av avancerad mixologi med strama och spritsmakande cocktails från tidigt 1900-tal, säger Patric Andersson som är nöjesansvarig inom F12-gruppen. Den nya trenden på ingående handlar istället om fruktiga och lekfulla drinkar i en mer avslappnade och lustbetonad miljö där Tiki-kulturen återigen blivit het i flera världsmetropoler.
– Tiki-kulturen startade i början på 1930-talet i USA då många amerikaner inte hade råd eller möjlighet att resa. Tiki-restaurangerna blev en fristad där de fick uppleva en egen värld långt bortom vardagsproblemen, säger Markus Lundström.
Vulkandrinkar som brinner, döskallemuggar, annorlunda glas samt mängder av rom är huvudingredienserna till KOKO-MO och de kommer att servera moderna tolkningar av klassiska Tiki-drinkar med spritsorters som Tequila, Mezcal och Pisco. KOKO-MO har även ett eget nöjesschema med glad surfrock på lördagar, cool Swing jazz på söndagar samt varma latinska rytmer på onsdagar.