Malin Söderström öppnar ny restaurang

14 maj, 2014
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
restaurang hjerta

På Restaurang Hjerta ska röken stå i centrum. Bokstavligt talat. När Malin Söderström öppnar nytt gör hon det med stil. Ett nytt koncept där alla mat är rökt. Den 27 maj öppnas dörrarna till Restaurang Hjerta på Skeppsholmen.

Rökning är en av de äldsta metoderna för konservering av mat och har använts i svensk matlagning tusentals år. På Hjerta blir det rökt mat till förrätt, varmrätt och dessert – en inriktning som inte funnits i Stockholms krogliv tidigare. Mitt i den stora uteserveringen kommer det stå en vedeldad rök mellan långbord och kulörta lyktor.

– Jag saknar en restaurang som tar den rökta smaken på allvar och vill ge gästerna nya smakupplevelser. Senaste tiden har jag experimenterat med en rök och en mängd råvaror och jag vågar utlova många spännande kombinationer, säger Malin Söderström, krögare på Hjerta.

Annons

På Restaurang Hjerta serveras det lunch och middag men man kan också beställa take away och på menyn samsas kallrökt sparris och rökt vispat smör med rökt röding och osande desserter.

Hjerta får även en fin adress. Skeppsholmen ligger mitt i Stockholm och lockar både Stockholmare och turister.

– Vi vill bli en ny mötesplats i Stockholm. Den som följer doften av rök till vår brygga kommer att kunna hänga här från lunch till sen kväll. Eller plocka upp en rykande picknick-korg och ta med sig ut i det gröna på Skeppsholmen, säger Malin Söderström.

Annons