Mathias Dahlgren öppnar vegetarisk restaurang
På anrika Grand Hôtel i Stockholm har Mathias Dahlgren haft restaurangen Matsalen som belönades med två stjärnor i Michelin-guiden, men nyligen stod det klart att lyxrestaurangen stänger igen sina dörrar.
Nu är det klart att det i stället blir en ny vegetarisk restaurang i stjärnkockens regi som tar över i lokalerna.
Läs även: Tyge & Sessil – ny vinbar i Niklas Ekstedts regi
Den 13 februari öppnar Mathias Dahlgrens nya restaurang Rutabaga. Rutabaga, vars namn kommer från ett gammalt svenskt ord för kålrot, kommer att vara en restaurang med en helvegetarisk à la carte-meny.
För DI Weekend berättar kocken att Rutabaga är en restaurang som han själv längtat efter.
– Min ambitionsnivå är att göra en vegetarisk restaurang i absolut världsklass, säger han till DI Weekend.
Sittplatserna i restaurangen blir något fler med uppemot 58 platser, jämfört med föregångaren som tog emot 35 gäster, skriver DI.
Matbaren som också ligger i hotellet och drivs av Mathias Dahlgren kommer att fortsätta som vanligt och erbjuder även i fortsättningen både kött, fisk och vegetariskt på sin meny.
Rutabaga öppnar den 13 februari, men bordsbokningen finns tillgänglig redan från och med den 24 januari.
Läs även: 7 vegetariska recept för hela veckan