Mister French byter meny och inriktning
Mister French har sedan öppningen 2013 stoltserat med en av Stockholms bästa uteserveringar med en magnifik sjöutsikt.
Den nya menyn är framtagen av köksmästarna Thomas Åsberg och Petter Viding och lanseras i februari 2017. Visionen har varit att behålla den franska grunden och addera inspiration från Laos, Kambodja, Vietnam, Singapore och Marocko. Resultatet är franska klassiker i en modern crossover med nytänkande smakkombinationer.
Man har även valt att behålla det exklusiva utbudet av skaldjur, vilket är något av restaurangen signum.
Alla rätter på menyn serveras i mindre storlekar för att man ska kunna prova och dela på flera. Vissa av maträtterna tillreds dessutom av gästerna själva på små kolgrillar vid bordet.
– Vi är lite trötta på konceptet förrätt, varmrätt och efterrätt. Vi tycker det är trevligt när något händer på bordet och att man får något att samtala och enas kring. Idén fick jag när jag lagade mat hemma med mina vänner och vi gjorde tempura a’la minute. Dock måste tilläggas att gästen ej ska behöva tillaga sin middag själv, utan avsluta köttet och fisken och få ta del av processen, berättar Thomas.
Mister French ligger i Tullhus 2 på Skeppsbrokajen i Gamla Stan. ELLE mat & vin har testat flera av rätterna och rekommenderar dem varmt. Bläckfisken ovan och tonfisktartaren nedan var till exempel två favoriter.
Läs även: 4 friska drinkar från Mister French