Restaurangen Himlen har fått ny interiör och meny
Restaurang Himlen har återigen öppnat dörrarna efter en tids renovering och bjuder nu in till två nya restaurang- och barkoncept på 104 meters höjd:
- Baren Grill & Cocktail (ovan) högst upp på våning 26 erbjuder rätter influerade av de spanska, mexikanska och amerikanska köken som sallader, mackor, burgare samt grillat med olika tillbehör.
- Matsalen Köket (nedan) en trappa ner på våning 25 serveras klassiska och moderna svensk-franska rätter som Wallenbergare samt halstrad gösfilé med kantareller, kräftsås och ansjoviscréme.
Ansvarig för menyn är kocken Joakim Haglund.
Arkitekten Simon Scheiwiller på Scheiwiller Svensson står för omgörningen av interiören som går i ombonad bistrostil med bekväma soffor, bord och stolar i mörkt trä och lampor i mässing och plåt över borden. Inspirationen är bland annat hämtad från Berlin och New York.
Niklas Ahlbom, grundare och ägare Restaurang Himlen, säger i ett pressmeddelande:
– Efter elva år var det dags att göra något nytt som går i linje med den avslappnade, moderna och pulserande känslan vi vill erbjuda våra gäster. Tidigare har vi nog uppfattats som dyra och lite fine dining-stela, men vi vill sudda bort den stämpeln och vara lättillgängliga för att våra gäster och närboende enkelt ska kunna slinka in alla dagar i veckan.
Dryckessortimentet har utökats med fler sorters öl både på fat och flaska samt goda drinkar som Bloody Heaven med hummerfond, soja, ingefära och pepparrot. Förutom den stora baren har även en ny mindre bar byggts för att kunna servera fler gäster snabbare.
Den stora baren klätts i grönt kakel som går fint ihop med det betongliknande golvet. Street art-målningar av Daniel ”Huge” Fahlström och växter i taket ger en skön New York-känsla.
Restaurang Himlen har öppet alla dagar i veckan förutom söndagar. Lunch serveras måndag – lördag och på helgerna är baren öppen till klockan 3.