Smaka på Stockholm bjuder på smaker från framtiden
Med fler än 350 000 besökare varje år är Smaka på Stockholm en av världens största matfestivaler. För 27:e året i rad fylls nu Kungsträdgården av restauranger och food trucks. Under årets festival kommer det bjudas på dagens mat men även framtidens mat som handlar om smak, hållbarhet och hälsa.
– Sverige ligger långt fram inom mat och dryck på ett flertal områden vilket vi vill lyfta fram. Under sex dagar samlar vi landets bästa kockar, mängder av spännande restauranger samt entreprenörer som vill revolutionera vad vi äter i framtiden genom ny teknik. Året festival blir helt klart den bästa och mest spännande någonsin, säger Anders Sewerin som är en av arrangörerna .
Fokus på framtiden
Samtidigt som Kungsträdgården fylls av festivalfeber pågår konferensen Sweden Foodtech Big Meet. Där samlas visionärer från hela världen och pratar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat. Som en del i Big Meet kommer Foodtech Village att byggas upp i Kungsträdgården under Smaka på Stockholm. Där kan festivalbesökarna möta företag som utvecklar allt från mat- och hälsoappar till urbana odlingar och nya sätt att minska matspill.
Mateliten finns på plats
Under festivalen medverkar Sébastien Boudet tillsammans med landets främsta bagare och mathantverkare. Sébastien bemannar även en pizzaugn med kända kockar som turas om att baka sina favoritpizzor. Vilka kockar som dyker upp är något av en överraskning men förra året var bland annat Mathias Dahlgren, Paul Svensson, Niklas Ekstedt och Filip Fastén på plats.
Smaka på Stockholm äger rum mellan den 5-10 juni i Kungsträdgården, Stockholm.