Tre favoriter från Krogveckan 2015
Under Krogveckan äter man 2 rätter för 200 kronor och väljer då bland förrätter, varmrätter och desserter.
Jag har testat många restauranger under åren i samband med just krogveckan och har nu utsett mina tre bästa restaurangbesök på krogveckan 2015!
Lux Dag För Dag på Lilla Essingen sticker från mängden med deras enorma tegelbyggnad alldeles intill Mälarens strandkant.
Restaurangen erbjuder svenska råvaror efter säsong till ett bra pris. Stämningen på restaurangen är varm och familjär och här njuter jag helst av krämig skogssvamp-soppa till förrätt följt av vilt kött efter säsong till varmrätt. Efter middagen lyxar jag gärna till det med svenska gårds-ostar.
Restaurang Agaton i Gamla stan charmade mig med sin genuina italienska atmosfär och härliga stämning. Agaton levererade service på hög nivå och ett extra plus får deras trevliga servitörer för det lilla extra.
Hit kommer jag gärna igen och njuter av oxfilécarpaccio till förrätt följt av en krämig Frutti di Mare Con Cozze med scampi och calamari till varmrätt!
Brasseri Le Rouge i Gamla stan fick mig att häpna redan första gången jag steg in i deras maffiga och romantisk inredda lokaler för fyra år sedan. Att sitta i deras restaurang omringad av rosa plysch i olika nyanser är en upplevelse i sig.
Här lyxar jag gärna till det med råbiff eller hummer till varmrätt och avslutar nästan varje gång med deras franska citron och maräng-paj som är något utöver det vanliga.
Foto: Pressbilder
Nu är krogveckan inne på sluttampen men än finns det chans att testa på några menyer och boka bord.