Vi listar Stockholms bästa fiskgryta!
Vi inviger kvällen genom att beställa in ett glas vin på uteserveringen till restaurang Prinsen som funnits på exakt samma ställe sedan 1897, på Mäster samuelsgatan 4 närmare bestämt.
Restaurangen som är känd för sin antika atmosfär och goda husmanskost har lockat kulturarbetare, konstnärer, mediamänniskor, affärsfolk och en salig blandning av personligheter genom åren.
Just i kväll visar sig Stockholm från sin bästa sida med hjälp av lite varma sommarvindar, sol och blå himmel. Jag tar en klassik löjromstoast med lök och gräddfil till förrätt. Carro väljer halstrade pilgrimsmusslor.
Till varmrätt väljer jag den bakade och gravade fjällrödingen med bland annat rödbetor, pepparrot och blomkålskräm.
Carro väljer Prinsens fiskgryta med en blandning av havets läckerheter, krispiga krutonger och en ljuvlig aioli smaksatt med saffran.
– Alltså det här var den godaste fiskgrytan jag ätit! På riktigt! Alltså någonsin.
Jag har svårt att tro den smått chockade och exalterade Carro men smakar och håller med stora ögon med!
På riktigt, den godaste fiskgrytan vi ätit. På länge.
På vägen hem genom stan betygsätter vi restaurangen!
Lite väl lång väntetid mellan rätterna. Grymt prisvärd tvårätters med vin för dryga tusenlappen! Genuin service och en fiskgryta vi sent glömmer!
Bästa av allt? Bookatable har just nu ett grymt erbjudande på restaurang Prinsen som du hittar här!