Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i test Se Min Rutin Skönhetsredaktörens favoriter Parfymer Beautytrender Adventskalendrar med skönhet

Hårexperten Kevin Murphy tipsar: Så ofta ska du använda detoxschampo

23 okt, 2024
detoxschampo tips använda djuprengörande schamop
Vi har fått lära oss att ett djuprengörande schampo hjälper till att städa bort beläggningar, missfärgningar och produktrester. Men hur ofta ska man detoxa håret egentligen? ELLE träffade hårgurun Kevin Murphy som reder ut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Matilda Djerfs oväntade hårhack – så behåller du volymenBrand logo
Matilda Djerfs oväntade hårhack – så behåller du volymen

Har du problem med att håret ofta känns smutsigt och fett, även efter en ordentlig hårtvätt? Eller att hårbotten känns ur balans samtidigt och att längderna är missfärgade och tappat sin glans? Då är det dags att investera i ett bra detoxschampo! Djuprengörande schampon är en produktkategori som fullkomligt exploderat de senaste åren – och ett måste i din rutin, speciellt om du använder mycket stylingprodukter. Men det finns en del frågetecken om hur man använder detoxschampo – och hur ofta schampot ska användas i hårrutinen.

Annons

ELLEs Veronica Henriksson träffade hårjätten Kevin Murphy som guidar dig till hur du egentligen använder det djuprengörande schampot – och vad det faktiskt gör för ditt hår.

kevin murphy tips hår
Kevin Murphy, grundaren bakom hårföretaget med samma namn, står bakom det bästsäljande detoxschampot Maxi.Wash.

Hårexperten: Därför är det så viktigt att detoxa håret

Ett djuprengörande schampo, eller detoxschampo som det också kallas, har många fina fördelar och gör stor skillnad på håret och på hårbotten. Ger mer volym, får bort produktrester – och det uppenbara: storstädar hår och hårbotten på djupet. Kevin Murphy, grundare av hårföretaget med samma namn och skaparen bakom det ikoniska detoxschampot Maxi.Wash, reder ut:

Annons

– Jag älskar detoxschampo och det är det bästa sättet att verkligen få bort alla produkter och produktrester i håret. Det är också perfekt för att försiktigt exfoliera håret, utan att förstöra eller torka ut längderna, säger Kevin Murphy.

Många detoxschampon innehåller exfolierande syror, som också gynnar hårbotten – och även skalpen har kommit att bli en stor snackis inom hårvård.

– Vi har haft Maxi.Wash i 20 år och när vi lanserade pratade man inte alls om vård för hårbotten på samma sätt som man gör idag, men nu har forskningen verkligen kommit ikapp och skalp-produkter har blivit en grej. Det viktigaste med ett detoxschampo är att inte gnugga det i hårbotten som en galning, utan massera försiktigt in det. Du vill vårda hårbotten, inte irritera den, i och med att detoxschampo kan innehålla syror.

Så ofta ska du faktiskt detoxa håret – Experten tipsar

Vi har länge fått höra att detoxschampo ska användas en gång i månaden – men det beror såklart på vilken hårtyp du har, om du har känslig hårbotten, hur mycket stylingprodukter du har och hur ofta du tvättar håret. Kevin Murphy menar att användning varannan vecka är optimalt!

Annons

– Om du till exempel tvättar håret tre gånger i veckan, skulle jag använda ett detoxschampo varann vecka, så var sjätte tvätt. Men även om du tvättar håret en gång i veckan är det bra att använda detoxschampo varannan vecka ändå, eftersom att det är så pass lång tid mellan tvättarna och det lätt samlas smuts.

Ikoniskt detoxschampo från Kevin Murphy

Maxi Wash Detox Shampoo ger direkt en fräsch känsla till hår och hårbotten, passar såväl torr som fet hårbotten, är väldigt dryg, exfolierar lätt tack vare AHA-syra och gör framförallt håret skinande!

Maxi Wash Detox Shampoo
Annons:Här kommer du till bästsäljaren!Kevin Mruphy

Vårdanden detoxschampo från K18

Peptide Prep Detox Shampoo är ett djuprengörande schampo, som precis som resterande produkter från märket, innehåller K18-peptiden som jobbar på att stärka håret.

Peptide Prep Detox Shampoo
Annons:Kom till produkten!K18
Annons

Djuprengörande schampo från Maria Nila

Purifying Cleanse Shampoo är ett lättanvänt, effektivt och snällt detoxschampo med AHA-syra och aloe vera-extrakt.

Purifying Cleanse Shampoo
Annons:Läs mer om schampot!Maria Nila

Foto: Launchmetrics/Spotlight, Kevin Murphy

Annons