Populärt: Bäst i testSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymerBeautytrender

Sommarens stora hårtrender från haute couture-veckan i Paris – se hårinspirationen

27 jun, 2024
sommarens hårtrender inspiration hår hårtrend
Enkla och slarviga håruppsättningar, klassiska beach waves och kapade längder – ELLE har samlat åtta stora och användbara hårtrender från haute couture-veckan i Paris! Här hittar du sommaren snyggaste hårinspiration.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #25 – Elin WiighBrand logo
Min rutin #25 – Elin Wiigh

Pudriga pasteller, elegant tyll och virkade detaljer – street stylen på haute couture-veckan i Paris visade inspirerande modelooks och vackra kreationer, men såklart även härlig hårinspiration! Bland de stora hårtrenderna såg vi allt från slarviga uppsättningar och fina flätor till klassiska klipp som en stilren bob.

Behöver du hårinspiration till säsongens alla fester eller vill du hitta stilsäkra stylings som passar perfekt för en dag stranden eller i stan? Här är sommarens hårtrender du inte får missa!

Annons

Sommarens hårtrender 2024 – bästa hårinspirationen från Paris

Slarviga uppsättningar och vackra vågor – ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har samlat åtta av sommarens stora hårtrender! Här hittar du bästa hårinspirationen på stylingen och frisyrerna som dominerade under haute couture-vecka i Paris.

Hårtrend sommar: Vågigt hår

Säsongens mest användbara hårverktyg är utan tvekan vågtången. För vad är en sommar utan enkla och klassiska beach waves? På haute couture-veckan i Paris var vågiga längder en favorit hos många och vi såg den avslappnade hårstylingen på både kort och långt hår.

Hårtrend sommar: Kammad mittbena

Den slickade stylingen är en av årets stora hårtrender – och var såklart även en favorit bland streetstylen i Paris. Looken är extra tacksam under sommaren, eftersom den är enkel att styla i ett otvättat hår. Perfekt efter en dag på stranden!

Annons

Hårtrend sommar: Flätor som detalj

Små och diskreta eller många och långa – flätorna går att göra i många varianter och är en av sommarens stora hårtrender! Hårstylingen passar lika bra att bära på bröllop, som under en shoppingdag i stan.

Hårtrend sommar: draperad lugg

På gatorna i Paris var gardinluggen ett måste – men nu såg vi den fylligare (och större) än någonsin! Den draperade luggen à la Birgitte Bardot är en tidlös klassiker som passar säsong efter säsong.

Hårtrend sommar: Enkla håruppsättningar

Ser vi på höstens hårtrender ser vi ett tydligt tema – vi är trötta på det perfekta! Den avslappnade looken hade också hittat till haute couture-veckan i Paris, där många valde att satsa på en enkel mom bun, istället för en sleek bun. I sommar är det dags att plocka fram saltvattensprayen, för att sedan slänga upp håret i en enkel knut. Avslappnat är ledordet!

Hårtrend sommar: Klassisk bob

Är du sugen på att sätta saxen i håret? Satsa då på en kapad bob. Bob är en av årets stora hårtrender och väntas hänga kvar i många säsonger framöver. Det är också en tacksam frisyr sommartid, eftersom den är enkel att styla och gör att du inte svettas i nacken.

Hårtrend sommar: Hög tofs

Den låga tofsen, som dominerat under våren, har flyttat upp en våning! På gatorna i Paris såg vi flera varianter av den höga tofsen. Tillsammans med en fläta, med lockiga längder eller med en slickad look – det finns många sätt att styla svansen.

Hårtrend sommar: Wet look

Sommarens enklaste hårstyling stavas wet look! Allt som krävs för att lyckas med looken är en hårgel och en kam – och sedan är du klar! Stylingen passar såklart på stranden, men också på festen.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons