Populärt: Bäst i test Se Min Rutin Skönhetsredaktörens favoriter Parfymer Beautytrender Adventskalendrar med skönhet

Kändisfrisören Chris Appleton: Därför ska du aldrig sova med blött hår

25 sep, 2024
sova med blött hår tips hårvård slitet hår
Vi har alla gjort den och kommer antagligen att göra det igen... Men hur dåligt är det egentligen att sova med blött hår? Och hur påverkar det håret? ELLE möter Kim Kardashians frisör Chris Appleton som reder ut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fem snabba med stjärnfrisören Chris AppletonBrand logo
Fem snabba med stjärnfrisören Chris Appleton

Tiden räcker inte till, klockan är för mycket och en full on föning känns för långt bort... Visst händer det ibland att håret är blött när huvudet nuddar kudden. Förutom att håret lätt blir trassligt och frissigt efter att man sovit med blöta längder, så påverkar det också håret negativt. Men hur illa är det egentligen? ELLE har träffat Kim Kardashians frisör, tillika Color Wow-ambassadören Chris Appleton som berättar varför du aldrig ska sova med blött hår – och vad det faktiskt gör med håret och hårbotten!

Annons
sova med blött hår tips dåligt för håret
Launchmetrics.com/spotlight

Vad händer om man sover med blött hår?

– Att sova med blött hår kan vara problematiskt av två anledningar. När håret är blött är det som svagast, så det kan lättare gå av när man gnuggar huvudet på kudden. Det andra problemet är att när håret är blött kan man också få som svamp i hårbotten, säger Chris Appleton.

Är det dåligt att sova med blött hår?

– Att sova med blött hår sliter på håret och är inte bra för hårbotten heller. Så jag skulle råda dig att inte gå och lägga dig med blött hår.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons