Populärt: Bäst i test Se Min Rutin Skönhetsredaktörens favoriter Parfymer Beautytrender Adventskalendrar med skönhet

Smarta knepet med eye patches – ögonmaskernas oväntade funktion

24 okt, 2024
smart knep eye patches
Kamouflerar mörka ringar, återfuktar, ger lyster och reducerar torrhetsrynkor – eye patches är den perfekta produkten som snabbt och enkelt trollar med ögonområdet. Men det finns också ett annat, riktigt smart användningsområde där ögonmasken spelar huvudrollen. Här är knepet som ofta används backstage!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Shoppa beauty i Stockholm med ELLEs beautyredaktör!Brand logo
Shoppa beauty i Stockholm med ELLEs beautyredaktör!

Eye patches, eller ögonmask som produkten också kallas, är en produktkategori som fullkomligt exploderat de senaste åren. Kortfattat går eye patches att beskriva som en SOS-mask för ögonområdet som fokuserar på att återfukta och minska svullnad under ögonen. Samtidigt jobbar ögonmasken också på att reducera mörka ringar. Tänk dig 10 timmars sömn – på 10 minuter!

Men, förutom att vara som en espressoshot för ögonområdet, finns det också ett annat, något oväntat, användningsområde för eye patches. Här är superknepet du önskar att du visste tidigare. Och ja, det fungerar verkligen!

Annons

Smarta sättet att använda eye patches – fångar upp ögonskugga

eye patche knep ögonskugga
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Nästa gång du ska applicera ögonskugga, lägg då en ögonmask under ögat! Ögonmaskerna fångar då upp spillet och "dammet" från ögonskuggan och gör att risken för fallout som förstör resterande makeup, minskar markant. Samtidigt får du även alla fina fördelar från ögonmaskerna, så som lyster och fukt. Det här superknepet används ofta backstage, för att minska risken att förstöra makeupen på modellerna.

Annons

I och med att serumet på eye patches är så pass tunt och lätt i konsistensen går ögonmaskerna också att applicera ovanför basen om du väljer att göra ögonmakeupen sist. Se bara till att försiktigt dutta in resterna av serumet eller jobba in serumet med en borste och lite foundation om du tycker att det blir ojämnt.

Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Hur använder man eye patches?

Det fina med eye patches är att produkten är otroligt enkel att använda. Ögonmaskerna appliceras under ögonen, med den smala delen inåt, och verkar sedan avsatt tid. Maskerna kan användas morgon och kväll – och ett superknep är att förvara ögonmaskerna i kylskåpet för att få en härlig, svalkande känsla. Det hjälper också bland annat till att dämpa svullnad och påsar under ögonen!

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons