Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i test Se Min Rutin Skönhetsredaktörens favoriter Parfymer Beautytrender Adventskalendrar med skönhet

Beautyredaktören tipsar: "Bästa retinolserumet – som är effektivt men snällt"

21 okt, 2024
retinol serum kräm medik8 tips hudvård retinol för nybörjade
Hösten är här och det är hög tid att plocka fram retinolen! ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har en favorit som hängt med länge. Här är allt du behöver veta om produkten – som gör huden fastare, fylligare och jämnare!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du vill veta om? #1 – RetinolBrand logo
Allt du vill veta om? #1 – Retinol

Retinol beskrivs ofta som hudvårdens kronjuvel som både hudterapeuter och hudläkare hyllar – just tack vare ingrediensens fina (och många) fördelar. Reducerar fina linjer, jobbar på pigmenteringar, reglerar talgproduktionen i huden, ökar cellförnyelse och kickar igång kollagenproduktionen, är bara några av många fina effekter retinol har på huden.

Är du sugen på att addera retinol till din hudvårdsrutin, eller är du redan bekant med retinol med vill hitta en ny retinolfavorit? Hösten och vintern är den perfekta tiden att addera ingrediensen i din hudvårdsrutin. Men kom ihåg! Det är viktigt att vänja in retinolprodukten i din hudvårdsrutin. Skynda långsamt är mottot du ska följa!

Annons

ELLE Älskar: Bästa retinolprodukten – Crystal Retinal 3 är serumet som gör stor skillnad

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har hittat bästa retinolprodukten som är effektiv, men snäll – och passar nybörjare! Läs hela recensionen om den utvalda favoriten och prisvinnande produkten från Medik8.

Veronica Henriksson ELLE tips hudvård
ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har hittat bästa retinolprodukten – som gör stor skillnad!

"Jag har precis fyllt 30 år och min hud har en ålderskris. Eller, knottrorna i ansiktet, de torra fläckarna och den glåmiga huden kanske egentligen beror på att jag sover alldeles för lite, dricker mer kaffe än vatten och slarvar med att tvätta av sminket lite för ofta. Precis som många ser hösten som ett tillfälle att rensa och städa sitt hem, sitt förråd och sin garderob, ser jag hösten som ett tillfälle att förnya och förbättra min hudvårdsrutin. Det är också nu jag plockar fram retinolprodukterna igen! Och en given favorit har nu fått flytta in i mitt badrumsskåp. Jag pratar såklart om Medik8s otroliga Crystal Retinal 3 – det effektiva favoritserumet som ger min hud en riktig skönhetssömn.

retinol kräm serum för natten nybörjare hudvård retinolprodukt
Klicka på bilden för att komma till favoriten från Medik8.

Crystal Retinal 3 är ett tjockare serum, som snarare påminner om en lättare kräm i konsistensen. Produkten används på kvällen och finns i olika varianter, eller olika styrkor som man enklast kan beskriva det. Jag har kommit fram till att nummer 3 är perfekt för mig. Produktbeskrivningen lyder: 'Crystal Retinal omvandlas i huden till retinsyra, vilket innebär att det kan ge resultat som är jämförbara med kliniskt A-vitamin, upp till 11 gånger snabbare än de klassiska formerna av retinol.' Och visst är serumet effektivt, men samtidigt inte irriterande. Med Medik8 Crystal Retinal 3 upplever jag främst att huden blir jämnare och slätare, men också klarare.

Jag har en torr hud, som har en tendens att reagera mot for starka retinolprodukter, men med denna får jag ingen reaktion när jag vänjer in produkten. Det tjockare nattserumet är aprikos i färgen och har en len och behaglig konsistens och serumet glider på fantastiskt på huden. Jag kombinerar den med en nattkräm som bara fokuserar på att ge fukt, och när jag vaknar på morgonen känns huden nästan blurrad. Efter några veckors användande har huden absolut blivit mer spänstig och tilltäpptheter är borta!

Annons

Det viktigaste när du använder produkten är att komma ihåg att vänja in den! Tänk också på att retinol inte passar alla hudtyper och ska inte användas om du är gravid eller ammar.
ANNONS Här kommer du till Crystal Retinal 3!"

Varför ska man använda retinol?

Retinol (A-vitamin) är en ingrediens som har många fördelar och rekommenderas ofta om du vill jobba på fina linjer, pigmenteringar och hudens spänst bland annat. Men, det råder en del förvirringar kring just retinol. Kortfattat går det att säga att retinol är ett A-vitamin. Samlingsnamnet för alla sorters A-vitaminer är i sin tur retinoider. Andra kända A-vitamin är bland annat retinyl och retinal. Vill du fördjupa dig mer om retinol? Här har ELLE har samlat allt du behöver veta om retinol!

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons