Champagne på Operakällaren

23 apr, 2013
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Idag fick vi prova Operakällarens nya champagne. Den kommer från det franska champagnehuset André Jacquart som ligger i byn Vertus i Södra delen av Champagne.

Operakällarens champagne är en specialcuvée som är framtagen särskilt för restaurangens gäster och alla champagneälskare (finns även i Systembolagets beställningssortiment för 349 kronor). Det är ett samarbete mellan Gullberg by Stockwine AB, Operakällarens källarmästare och vice VD Jean-Paul Bénèzeth och Fredrik Horn som är chefsommelier på restaurangen.

Annons

Cuvée Operakällaren är en torr, frisk och stilig champagne som endast innehåller 6 % socker, vilket gör att den har hög syra och passar bra både till mingel och mat. På provningen serverades champagnen till mycket god sushi och ägg med tryffel – allt passade väldigt bra till champagnen. En riktigt mumsig och lyxig tisdagslunch!

Annons