Populärt: Hemma hos Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Inspiration för balkongen Se ELLE Hemma hos

Hösten 2024 har kommit till Ikea – se nyheterna här

03 sep, 2024
AvStina Meyerson
ikea höst nyheter
Hösten står för dörren och innebär såväl krispigt väder som säsongsbetonade inredningsnyheter. Vi har kikat på de kommande höstnyheterna från Ikea – kolla in bilderna och inspireras här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gör om dina Ikea-möbler – tips för Billy, Malm och IvarBrand logo
Gör om dina Ikea-möbler – tips för Billy, Malm och Ivar

För de flesta innebär höstens antågande slutet på semesterns lata dagar och en återgång till arbetet och vardagens rutiner. I och med att det sakta men säkert blir kyligare och mörkare, är vi också många som spenderar allt mer tid inomhus och således också gärna lägger extra energi på att göra det mysigt och trivsamt hemma.

I slutet på augusti lanserade Ikea den nya kollektionen Höstagille, med stämningsfull inredning att göra det lite extra fint med i hemmet. Strax lanserar möbelvaruhuset också flera höstnyheter som släpps i oktober – och vi har tjuvkikat på de kommande inredningsdetaljerna.

Annons

Se Ikeas höstnyheter 2024

Ikeas höstnyheter 2024 inkluderar bland annat färgglada möbelöverdrag, textilier med rötter i svensk mönster- och hantverkstradition samt möbler och detaljer i trendiga naturmaterial.

Kolla in några av våra favoriter från Ikeas kommande oktobersläpp nedan!

ikea höst nyheter 2024

Nya överdrag är som bekant ett smart, prisvärt och enkelt sätt att uppdatera gamla möbler på. Istället för att byta ut öronlappsfåtöljen eller fotpallen kan du klä om dem – och nu med nya överdrag i ett färgglatt tyg med blomstrande mönster.

Annons
ikea höst nyheter 2024
ikea höst nyheter 2024
Annons

Även tidlösa mönster är framträdande när det kommer till Ikeas oktobernyheter. Designern Inga Leo har skapat en textilkollektion som är inspirerad av svensk mönstertradition.

– Att sy, väva, sticka och brodera var starka traditioner i min familj och jag influeras ofta av mönsterskatten jag såg när jag växte upp, säger hon i ett pressmeddelande och fortsätter:

– För textilkollektionen i oktober 2024 tolkade jag traditionellt hantverk som kelimmattor, flamskvävnad och ullbroderi. Jag strävade efter enkelhet och kontrast, med återkommande element som stjärnor och geometriska former. Jag hoppas att dessa mönster från förr och nu skapar komfort och harmoni i ditt hem.

ikea höst nyheter 2024
Annons
ikea höst nyheter 2024

Enkel och klassisk förvaring står också på tapeten och bland nyheterna hittar du exempelvis korgar i naturmaterial som rotting och jute. Korgarna passar till exempel bra i sovrummet och naturmaterialen ackompanjeras av nya sovrumstextilier i gröna toner – vilket inte bara är en av höstens stora färgtrender i modevärlden – utan också matchar rottingens och jutens naturliga känsla och vilsamma palett.

Annons

Att slå sig ned till bords är en central del av höstmyset för många och Ikeas oktobernyheter innefattar även detaljer till det dukade bordet, som de nya tallrikarna Krusitel.

ikea höst nyheter 2024
ikea höst nyheter 2024
Annons

Ytterligare en av årets stora inredningstrender som vi ser bland oktobernyheterna är trä. Materialets vackra färger, ålderslinjer och kvistar är framträdande i en ny säng med utdragbar förvaring, samt i ett nytt mångsidigt klaffbord som erbjuder två praktiska ytor, såväl som plats för exempelvis skolböckerna eller matlagningsattiraljerna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons