Populärt: Hemma hos Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Inspiration för balkongen Se ELLE Hemma hos

Ikea släpper färgglada kollektionen Höstagille – se bilderna här

27 aug, 2024
Varma färger och iögonfallande blommönster är ledorden när det kommer till Ikeas nya kollektion Höstagille, som lanseras i slutet av augusti 2024. Spana in nyheterna här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kika in hemma hos: Carice van HoutenBrand logo
Kika in hemma hos: Carice van Houten

Nu vill vi göra det mysigt hemma och addera det där lilla extra till våra hem som höjer mysfaktorn. Med den nya kollektionen Höstagille vill Ikea bädda för en hemtrevlig höst hemma och nyheterna innefattar detaljer som stämningsfulla ljuslyktor, textilier i varma färger och detaljer att duka höstbordet med. Kort sagt, de små detaljerna som gör stor skillnad.

Flera av de 37 produkterna från den nya kollektionen har ett rikt, maffigt blommönster i starka färger.

Annons

– Jag valde att måla nyponmönstret för Höstagille för hand i en höstig palett med några kontrasterande färger för att få mer liv. Jag hoppas att det ska sprida en varm och mysig känsla i hemmen – år efter år, säger Emma Prowse, designer, i ett pressmeddelande.

Se Ikeas kollektion Höstagille här

Ikeas nya höstkollektion finns tillgänglig online och i butik, med undantag för Gävle, från och med den 30 augusti. Nedan kan du tjuvkika på nyheterna redan nu!

Annons
Annons

Dukningen är central i Höstagille. Bland nyheterna hittar du såväl serveringsfat som pastellfärgade fat och räfflade vinglas.

– Vackra glas förhöjer dukningen, både till vardags och till fest. Höstagille vinglas har en klassisk elegans med räfflor som samspelar med ljuset och förstärker den eleganta formen, säger Lisa Halland, designer.

Annons

Du kan också pryda höstbordet med levande ljus i Ikeas nya ljusstakar eller satsa på doftljus med toner av sandelträ, patchouli och gran.

Till köket har Ikea exempelvis släppt textilier i pumpatoner, som grytlappar och grytvantar med lekfulla mönster.

Annons

Flera detaljer är designade i det höstiga nyponmönstret med starka färger. Du kan exempelvis addera en färgrik kudde till läsfåtöljen, eller satsa på iögonfallande förvaring.

Annons

I den nya kollektionen ingår också prydnader inför höstens fester och halloween. Du kan lägga halloweengodiset i en pumpaformad skål och dekorera med ljus och servetter med fladdermusmotiv, eller välja mer vuxna prydnadsföremål som en krans eller en höstig girlang.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons