Krug matchar musik och champagne

27 jun, 2018
Krug matchar musik och champagne.
Det talas mycket om att matcha mat och vin, men brukar du matcha mat och dryck med musik? Några som gör detta är champagnehuset Krug.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Forskning från bland annat Oxford University har visat att musik kan förhöja upplevelsen av mat och dryck. Hörselsinnet påverkar nämligen smaksinnet, vilket gör att musik kan hjälpa till att skapa en helt ny uppfattning av olika smaker.

Krug Music Experience

Champagnehuset Krug har tagit fasta på detta och lanserat Krug Music Experience, vilket bland annat innebär att de tagit fram speciella spellistor som ska matcha deras champagne. Du hittar spellistorna genom att ladda ner deras app och sedan skriva in ID-numret som står på flaskan.

Krugs direktör Olivier Krug, den sjätte generationen i familjen Krug, berättar att champagnehuset har ett speciellt musikrum där besökarna själva kan uppleva kopplingen mellan musik och champagne. Man samarbetar med franska Devialet och deras ljudsystem för att förhöja upplevelsen till max.

Kort om Krug

Champagnehuset Krug grundades 1843 av Johann-Joseph Krug, vars vision var att producera världens bästa champagne. Krug producerar flera sorters champagne och släpper varje år en speciell Grande Cuvée som är en blandning av flera olika viner och årgångar.

Annons

Krug Grande Cuvée 166 (nr 7494), 1 529 kr.

Årets Grande Cuvée, den 166:e i ordningen, är en blandning av 140 viner från 10 olika årgångar där det yngsta vinet är från 2010 och det äldsta från 1998. Champagnen har lagrats sju år i Krugs vinkällare, vilket har gett den ett mycket unikt uttryck och elegans.

Färg: Ljust gyllene med små livliga bubblor.
Doft: Blommor och citrus tillsammans med marsipan och pepparkakor.
Smak: Hasselnöt, nougat, kornsocker, citrusfrukter, mandel, smörig brioche och honung.

Krug Grande Cuvée 166.
Krug Grande Cuvée 166.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons