Solsidan lanserar champagne utan socker
Vi har tidigare skrivit om Skinny Champagne, nu lanserar Solsidans Bryggeri en torr champagne helt utan tillsatt socker på den svenska marknaden.
Solsidan Zero Dosage (nr 77672) är en cuvée bestående av 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay. Den första årgången är 2009 och priset 395 kr.
Naturlig champagne utan tillsatt socker
– Jag har alltid gillat torr champagne och det känns bra att kunna erbjuda en naturlig champagne utan tillsatt socker, säger Christer Gardell, en av grundarna till Solsidans Bryggeri i ett pressmeddelande.
Att producera en champagne utan att tillsätta socker är en konst. Som vinmakare tvingas du helt lita på druvorna och vinet och din möjlighet att via sockerhalten påverka den slutliga produkten finns inte. Med andra ord krävs det riktigt bra vinmakare och väldigt bra druvor för att få fram en helt naturlig champagne.
Läs också: Vet du skillnaden på champagne, cava och prosecco?