Solsidan lanserar champagne utan socker

18 sep, 2016
Solsidan Zero Dosage.
De flesta sorters champagne innehåller tillsatt socker för att mjuka upp smaken, men det finns också undantag. Svenska Solsidan Bryggeri lanserar nu en "Zero Dosage" i samarbete med Svensk Champagneimport.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi har tidigare skrivit om Skinny Champagne, nu lanserar Solsidans Bryggeri en torr champagne helt utan tillsatt socker på den svenska marknaden.

Solsidan Zero Dosage (nr 77672)  är en cuvée bestående av 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay. Den första årgången är 2009 och priset 395 kr.

Naturlig champagne utan tillsatt socker

– Jag har alltid gillat torr champagne och det känns bra att kunna erbjuda en naturlig champagne utan tillsatt socker, säger Christer Gardell, en av grundarna till Solsidans Bryggeri i ett pressmeddelande.

Att producera en champagne utan att tillsätta socker är en konst. Som vinmakare tvingas du helt lita på druvorna och vinet och din möjlighet att via sockerhalten påverka den slutliga produkten finns inte. Med andra ord krävs det riktigt bra vinmakare och väldigt bra druvor för att få fram en helt naturlig champagne.

Läs också: Vet du skillnaden på champagne, cava och prosecco?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

 

Annons