Kattrasen som passar ditt stjärntecken perfekt – stor guide

02 okt, 2024
AvCassandra Lindblom Riso
katt som ligger ner och kollar in i kameran
TT
Vilken katt passar just dig och ditt stjärntecken bäst? Astrologi kan ge ledtrådar om vilken kattpersonlighet som kompletterar din egen. Oavsett om du letar efter en social siames, en lugn ragdoll eller vill adoptera en lojal följeslagare från ett katthem, kan stjärnorna hjälpa dig att hitta din perfekta kattkompis!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE gift guide #3: Adventskalendrar 2024Brand logo
ELLE gift guide #3: Adventskalendrar 2024

Väduren (21 mars – 19 april) – Huskatt

Som en energisk och spontan vädur behöver du en katt som matchar din äventyrslusta och intensitet. En huskatt, med sin naturliga anpassningsförmåga och varierande personlighet passar dig helt perfekt. Huskatter är ofta fulla av energi och älskar att utforska, precis som du. Med en huskatt får du en flexibel och aktiv följeslagare som håller dig på tårna.

Oxen (20 april – 20 maj) – Brittisk korthår

Som en jordnära och lugn oxe söker du harmoni och komfort i livet. Brittisk korthår, känd för sitt avslappnade temperament och tillgivna natur, är din perfekta match. Denna katt är en lugn och lojal följeslagare som älskar att spendera tid hemma och tillsammans kan ni skapa en fridfull och trivsam vardag.

Annons

Tvillingarna (21 maj – 20 juni) – Siames

Tvillingarna är kända för sin sociala och nyfikna natur, och en siameskatt skulle kunna bli din bästa fyrfota vän. Siameser är pratglada, smarta och älskar att vara i händelsernas centrum, precis som du. De trivs i en livlig miljö och kommer gärna att hålla dig sällskap och underhålla dig med sitt lekfulla och sociala sätt.

Kräftan (21 juni – 22 juli) – Adoptera en katt

Kräftan är känd för sin omhändertagande natur och sitt behov av att ge och få kärlek. Du är den typen som skulle trivas bäst med att adoptera en katt från ett katthem. Genom att rädda en katt kan du ge den trygghet och en kärleksfull miljö, något som är djupt tillfredsställande för din känsliga och omtänksamma personlighet. Du och en adopterad katt har stora möjligheter till en djupa, emotionella band.

Lejonet (23 juli – 22 augusti) – Maine Coon

Lejonet älskar att vara i centrum och att omge sig med det bästa livet har att erbjuda. Maine Coon, med sin majestätiska päls och imponerande uppsyn, är den katt som bäst speglar ditt närmast kungliga väsen. Kattrasen är känd för sin vänliga och sociala natur, vilket passar perfekt för en lejonpersonlighet som älskar att få uppmärksamhet – och ge den tillbaka.

Annons

Jungfrun (23 augusti – 22 september) – Ragdoll

Jungfrun är praktisk, ordningsam och värdesätter balans. Ragdoll-katten, känd för sin lugna och milda karaktär, är en utmärkt match för dig. Denna ras älskar att bli omhändertagen och är en följsam katt som gärna vilar nära dig, vilket passar din ordningsamma livsstil perfekt. Tillsammans kommer ni att skapa en harmonisk och rofylld tillvaro.

Vågen (23 september – 22 oktober) – Burmes

Vågen strävar efter balans och harmoni i sitt liv, och Burmesen, en social och kärleksfull katt, är det perfekta valet. Denna katt är känd för sin vänliga och nyfikna natur och kommer att skapa en fridfull och balanserad atmosfär i ditt hem. Som våg kommer du att uppskatta Burmesens förmåga att sprida glädje och harmoni.

Skorpionen (23 oktober – 21 november) – Sphynx

Skorpionen är intensiv och mystisk, och en Sphynx-katt, med sin unika och ovanliga look, passar perfekt för dig. Sphynx-katter är kända för att vara både kärleksfulla och sociala, och deras sällsynta utseende matchar din passion för det annorlunda och okonventionella. Som skorpion kommer du att älska den starka bindning som utvecklas med denna unika ras.

Annons

Skytten (22 november – 21 december) – Abessinier

Skytten är en äventyrare som älskar frihet och upptäckter. Abessiniern är en aktiv och nyfiken katt som älskar att klättra och utforska, vilket gör den till den perfekta matchen för en skytt. Tillsammans kan ni utforska världen – eller i vart fall hemmet och dess omgivningar!

Stenbocken (22 december – 19 januari) – Norsk skogkatt

Stenbocken är ambitiös och strukturerad och den norska skogkatten, med sin robusta och självsäkra personlighet, passar perfekt för dig. Denna ras är självständig men ändå tillgiven och lojal, vilket gör den till en perfekt följeslagare för den disciplinerade och målinriktade Stenbocken. Tillsammans kan ni skapa en stabil och trygg vardag.

Vattumannen (20 januari – 18 februari) – Cornish Rex

Vattumannen är känd för sin originalitet och sin önskan att gå mot strömmen. Cornish Rex, med sin ovanliga päls och livliga personlighet, är en perfekt match för dig. Denna katt är lekfull, aktiv och alltid redo för äventyr – precis som du. Ni kommer att ha mycket kul tillsammans och njuta av varandras unika sätt att se världen.

Fiskarna (19 februari – 20 mars) – Perser

Fiskarna är känsliga och drömmande, och perserkatten med sin lugna och fridfulla personlighet är en perfekt match. Persern älskar att vila och mysa, vilket gör den till en idealisk följeslagare för den emotionella och konstnärliga fisken som uppskattar en tyst och lugn miljö. En match made in heaven, med andra ord!

Annons