Månadens horoskop oktober 2024 – så blir dina kommande veckor

22 sep, 2024
AvFelicia Stålkrantz Baurén
två tjejer london fashion week poserar
Spotlight/Launchmetrics
Oktober präglas av solförmörkelser och supermånar som påverkar varje tecken olika. Vågen får ny energi, medan Oxen kämpar för balans. Lejonet stärker sitt självförtroende och Skorpionen omvärderar sin tillvaro. ELLEs astrolog Felicia Stålkrantz-Baurén ger dig månadens horoskop för oktober 2024.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
POV: Så firar Flora Wiström tjejnyårBrand logo
POV: Så firar Flora Wiström tjejnyår

Oktober bjuder på både solförmörkelser och supermånar som påverkar varje stjärntecken på olika sätt. Vågen inleder månaden med kraftfull energi från nymånen i sitt eget tecken, medan Oxen går igenom en segare period innan saker börjar vända till det bättre. Samtidigt får Lejonet en chans att stärka sitt självförtroende, och Skorpionen börjar reflektera över vad som verkligen är viktigt i sitt liv. ELLE ger dig månadens horoskop för oktober 2024.

Vågen 23/9–22/10

Du inleder oktober med Nymåne i ditt tecken som ger dig det du behöver för att ta dig ­vidare kring ett privat åtagande. Även om Solförmörkelsen kan göra dig lite trött tvingar du dig att ha ett högt tempo. Du känner på dig att det här är din tid att glänsa. Efter Fullmånen går du in i en mindre social period då du fokuserar mer på dig själv och ­personlig utveckling. Det blir en lärorik tid då du växer mycket. Oktobers sista dagar bjuder på en välkommen överraskning.

Annons

Väduren 21/3–19/4

Redan den 2 oktober är det både Solförmörkelse och Nymåne i Vågens tecken. Det bäddar för en rörig inledning på månaden med sviktande självförtroende och svårigheter att bestämma dig. Undan för undan glider den påverkan bort från dig och i stället möter du en Supermåne i ditt eget tecken den 20:e som skapar alla förutsättningar du behöver för den här hösten. Oktober slutar på topp.

Oxen 20/4–20/5

För dig blir Solförmörkelsen inledningen på en lite seg period. Du kämpar för att få ihop arbete och privatliv, men det finns inte energi till mycket mer än det mest nödvändiga. Under mitten av perioden vänder det. Fram till Fullmånen den 20:e får du ett antal frestande erbjudanden. Frågan är om du har modet att bryta upp från det trygga för att testa något nytt. Sedan väntar en rolig, energisk och social tid.

Tvillingarna 21/5–20/6

Solförmörkelsen den 2 oktober tar en del energi. Du har planerat så mycket för hösten, men nu har du ingen större lust att gå vidare med dina projekt. I takt med att det kommer in mer eld i ditt horoskop känner du att motivationen ökar. Mitten av perioden handlar om att träffa en speciell person som sätter färg på din tillvaro. Slutet av oktober bjuder på en välbehövlig tankeställare och en personlig utmaning.

Annons

Kräftan 21/6–22/7

Du inleder månaden med Solförmörkelse och Nymåne på samma dag. För många är det här en tung influens, men inte för dig. Månen blir starkare i sin påverkan vilket skapar en bra inledning på oktober. När din härskarplanet tar över mår du som bäst. Fullmånen den 20:e kan få dig att fatta ett lite förhastat beslut. Slutet på perioden blir harmonisk.

Lejonet 23/7–22/8

Den inledande Nymånen får dig att tveka om du tänkt rätt under förra perioden. Du går in i en velig tid, särskilt när det gäller frågor som rör hjärtat och relationer. Stegvis kommer det in mer eld i ditt horoskop och det stärker ditt självförtroende. Supermånen den 20:e inleder en tid då du fokuserar en hel del på ditt arbete och din karriär. Se upp så att din familj inte känner sig undanskuffad.

Jungfrun 23/8–22/9

Oktober bjuder på Solförmörkelse och Supermåne. Mellan dessa två himlafenomen har du en intressant tid då mycket känns overkligt och nästan lite drömskt. Det sker en hel del små, till synes slumpartade, händelser i ditt liv, men alla har en sak gemensamt. De leder fram till ett beslut som du fattar i slutet av månaden. Det är nästan som om stjärnorna styr dina steg. Du känner att det här är en väg som du både vill och måste ta.

Annons

Skorpionen 23/10–21/11

Det blir en ganska tuff inledning på månaden. Du tvivlar på dina chefer, på dig själv och på hela din arbetssituation. Under den här tiden börjar du fundera på vad som är bra för dig. I mitten av perioden bestämmer du dig för att lyssna på ditt hjärta. Skorpionen är en passionerad varelse som kan agera till synes impulsivt, men ofta kommer besluten från en insikt som växt fram över tid.

Skytten 22/11–21/12

Det finns något rofyllt över inledningen på den här månaden. Solförmörkelsen dämpar den rastlösa energi som brukar dyka upp så här års och du känner dig mer tillfreds med din vardag än du brukar. Mitten av perioden handlar om att inspirera andra. Efter Fullmånen den 20:e får du ny, mer eldig energi. Det blir inledningen på en rolig och social tid då du lär känna många intressanta människor.

Stenbocken 22/12–19/1

Oktober blir en utmanande men vansinnigt rolig månad. Solförmörkelsen får dig att släppa oron för framtiden och leva mer i nuet. Du litar på dina känslor på ett sätt som är okaraktäristiskt för den pragmatiska Stenbocken. Genom att lyssna på din magkänsla får du uppleva saker som du annars skulle ha missat. Slutet på perioden handlar om en investering.

Annons

Vattumannen 20/1–18/2

Under oktober blir en dröm verklighet. Det som tidigare bara varit en vision är nu högst påtagligt, både de positiva delarna och de utmanande. Du jobbar mycket, både privat och på ditt arbete. Periodvis kan det vara svårt att få ihop alla tider, resor och måsten, särskilt om du har familj att ta hänsyn till. Slutet på oktober handlar om en rolig nyhet.

Fiskarna 19/2–20/3

Du inleder månaden med mycket Måne i ditt tecken och det kan göra dig mer öppen för dina känslor. Du är inlyssnande, empatisk och kärleksfull under de första veckorna i oktober. Efter Supermånen den 20:e börjar du tänka mer på dig själv och dina egna behov. Vissa personer i din omgivning tycker att du har blivit mer egoistisk, men sanningen är att du bara har börjat göra sundare prioriteringar.

POV: Därför har gurkor blivit viralaBrand logo
POV: Därför har gurkor blivit virala
Annons