Dina bästa och sämsta sidor i en relation – baserat på ditt stjärntecken

10 okt, 2024
AvCassandra Lindblom Riso
adam brody kristen bell nobody wants this basket
Netflix
Alla stjärntecken har sina styrkor och svagheter när det gäller kärlek och relationer. Vissa tecken utmärker sig genom lojalitet och passion, medan andra kan kämpa med svartsjuka eller brist på kommunikation. ELLE listar de bästa och sämsta sidorna av varje stjärntecken i en relation – och hur de påverkar den.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE gift guide #3: Adventskalendrar 2024Brand logo
ELLE gift guide #3: Adventskalendrar 2024

Väduren (21 mars – 19 april)

Bästa sidor: Väduren är passionerad, äventyrlig och modig. De tar initiativ och håller relationen spännande med sin energi och entusiasm. De är också mycket ärliga och direkta – en Vädur är inte känd för att ljuga i en relation.

Sämsta sidor: Väduren kan vara impulsiv, otålig och hetlevrad. Deras starka vilja att leda kan ibland göra dem dominanta, och de kan ha svårt att hantera kompromisser eller att se den andra partnerns sida av en konflikt.

Oxen (20 april – 20 maj)

Bästa sidor: Oxen är lojal, stabil och kärleksfull – en väldigt seriös och långsiktig partner. De investerar mycket tid och energi i sina relationer och är gärna sin partners trygga famn. Oxen är också mycket romantisk och trivs med att bygga en stadig relation för framtiden.

Annons

Sämsta sidor: Oxen kan vara envis och ovillig att anpassa sig till förändringar. Deras behov av trygghet kan ibland leda till svartsjuka eller ägandebehov. De kan ha svårt att släppa gamla konflikter – och det är inte sällan en Oxe ältar vidare långt efter ett bråk är över.

Tvillingarna (21 maj – 20 juni)

Bästa sidor: Tvillingarna är kända för sin humor, är sociala och väldigt kommunikativa. De älskar långa, intressanta samtal och att lära känna sin partner på djupet. Dessutom är Tvillingarna väldigt flexibla, och tycker inte det är särskilt viktigt att få rätt i sak, vilket ofta leder till en friktionsfri relation.

Sämsta sidor: Tvillingarna kan ibland framstå som opålitliga i och med sin rastlösa sida. Som partner till Tvillingarna kan man uppleva en viss osäkerhet och otrygghet.

Kräftan (21 juni – 22 juli)

Bästa sidor: Kräftan är omtänksam, lojal och väldigt kärleksfull. De värderar sin relation, sin familj och sitt hem högt och är väldigt empatisk och bra på att stödja sin partner i alla situationer.

Annons

Sämsta sidor: Kräftan har en tendens att vara väldigt känslig, och har lätt att bli sårad. Ibland kan de bli klängiga och uppfattas som beroende av sin partner, om de känner sig otrygga i en situation.

Lejonet (23 juli – 22 augusti)

Bästa sidor: Lejonet är kärleksfull, generös och passionerad. De älskar att uppmärksamma sin partner och drar sig aldrig för att göra romantiska gester i vardagen. De är lojala och skyddande och värderar sin partner högt.

Sämsta sidor: Lejonet har själv ett stort behov av uppmärksamhet och ett starkt behov av bekräftelse. Deras stolthet och självbild kan göra det svårt för dem att erkänna vad de gjort fel, eller att kompromissa om saker – stort som smått.

Jungfrun (23 augusti – 22 september)

Bästa sidor: Det är ingen nyhet att Jungfrun är känd för sin omtänksamma och hjälpsamma sida. Jungfrun visar gärna kärlek genom att vilja förbättra och jobba på relationen och de är av naturen lojala som partner.

Annons

Sämsta sidor: Jungfrun kan vara överdrivet kritisk – både mot sig själv och sin partner. Det kan leda till en stress i relationen och en känsla av att aldrig vara helt nöjd. De kan också ha svårt att sätta ord på sina känslor och att uttrycka dem.

Vågen (23 september – 22 oktober)

Bästa sidor: Vågen är en balanserad partner som älskar romantik och harmoni. De strävar efter att förstå sin partner på djupet och att tillfredställa deras behov. De dras till konfliktfria relationer där kärleken får stå i allra största fokus.

Sämsta sidor: Vågens vilka att undvika konflikter kan också spilla över till något negativt. Eftersom de strävar efter att slippa undan obekväma situationer kan de ibland undertrycka sina egna behov och känslor i en relation.

Skorpionen (23 oktober – 21 november)

Bästa sidor: Skorpionen är en passionerad partner som söker djupa och meningsfulla relationer. De ger sig in helhjärtat i en relation och är väldigt beskyddande och engagerade i sin partner.

Annons

Sämsta sidor: Det är inte ovanligt att Skorpionens beskyddande sida går överstyr till att bli svartsjuk och kontrollerande. Ibland har Skorpionen svårt att lita på sin partner – eftersom de själva går in i relationen på allvar så fort.

Skytten (22 november – 21 december)

Bästa sidor: Skytten är äventyrlig och optimistisk. Deras nyfikenhet och entusiasm håller ständigt relationen intressant och de älskar att utforska nya saker tillsammans med sin partner. Skytten är en väldigt ärlig partner.

Sämsta sidor: Utan att tänka på det kan Skytten vara oförsiktig med ord och handlingar, vilket kan såra sin partner. Skytten har en tendens att vara emotionellt distanserad, vilket kan göra det svårt att engagera sig fullt ut i relationen.

Stenbocken (22 december – 19 januari)

Bästa sidor: Lojal är nästan synonymt med att vara Stenbock. Stenbocken tar sina relationer väldigt seriöst och arbetar hårt för att skapa en stabil och trygg framtid med sin partner. De är djupt dedikerade till relationen och finns alltid som stöd till sin partner.

Annons

Sämsta sidor: Ibland kan Stenbocken ha svårt att uttrycka sina känslor, och uppfattas som känslomässigt avstängd. En del Stenbockar är väldigt fokuserade på arbete och prestation, vilket potentiellt kan försumma relationen.

Vattumannen (20 januari – 18 februari)

Bästa sidor: Vattumannen är både intellektuell och originell och uppskattar en relation med en partner som verkligen strävar efter att visa sitt riktiga, ärliga jag. De har inga problem med självständighet i en relation och uppmuntrar sin partner att inte bara jobba på relationen, utan även på sig själv.

Sämsta sidor: Vattumannen kan uppfattas som känslomässigt distanserad och ha svårt att visa sårbarhet. Ibland blir de så uppslukade av sina egna idéer och projekt att de kan verka frånvarande i relationen.

Fiskarna (19 februari – 20 mars)

Bästa sidor: Fiskarna är kända för sin empatiska sida och är mycket kärleksfulla. De erbjuder sin partner djup känslomässig närhet och och strävar verkligen efter ömsesidig förståelse varandra. Fiskarna är drömmande och tycker om att tänka på framtiden med sin partner.

Annons

Sämsta sidor: Fiskarna kan vara ibland vara överdrivet idealistiska och ha svårt att se sin partner eller relationen som den verkligen är. Fiskarna kan ha svårt att sätta egna gränser, vilket kan leda till att de blir alltför uppslukade av relationen, eller till och med utnyttjade.

Oavsett stjärntecken har varje person både styrkor och svagheter i sina relationer. Genom att vara medveten om dessa egenskaper kan man arbeta för att förstärka sina bästa sidor och förbättra de områden där man brister, vilket leder till mer harmoniska och hälsosamma relationer.

POV #3 Remakes, den virala prästen och toxic masculinity-deodoranterBrand logo
POV #3 Remakes, den virala prästen och toxic masculinity-deodoranter
Annons