Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

4 tecken på att du inte är redo för att flytta ihop

02 okt, 2024
AvEmma Castman
camille och sofia i emily in paris
Kär, men osäker på om du är redo för att bli sambo? Vi listar fyra exempel på signaler som kan tyda på att du föredrar singelhushåll framför samboskap – i alla fall just nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Memory lane #6 – Kenza ZouitenBrand logo
Memory lane #6 – Kenza Zouiten

Att bestämma sig för att flytta ihop med sin partner kan kännas som ett stort beslut. För hur vet man egentligen vad det är man vill?

Ni har varit tillsammans ett tag och att bli sambos känns som det naturliga nästa steget. Du ser fördelarna med att få dela boendekostnaderna med någon och alla förpliktelser som hör ett hushåll till – samtidigt som det är något som skaver.

Att känna att något tar emot behöver inte betyda att kärleken inte är tillräckligt stark. Det kanske bara är för tidigt att ta klivet och flytta ihop. Här är vanliga tecken på att ni inte riktigt är redo för samboskap!

Vanliga tecken på att det är för tidigt att flytta ihop

1. Du känner press över att bo tillsammans

Är du på väg att flytta ihop med din partner bara för att andra säger att du borde kan det vara läge att ta ett steg tillbaka. När det kommer till kärlek finns det inga måsten. Det är hjärtat som ska styra! Känner du press, ångest eller oro över att bli sambo bör du försöka identifiera var känslorna kommer ifrån innan du tar ett beslut.

Annons

2. Du blir sambo i hopp om att rädda förhållandet

Hektiska arbetsscheman, en vardag som knappt går ihop och ständiga konflikter om att du och din partner aldrig hinner ses – känner du igen dig? För att rädda förhållandet tänker ni att det är bäst att flytta ihop, men stämmer det verkligen... Nja, ofta leder den här typen av beslut till att ni sopar de riktiga problemen under mattan, vilket sannolikt skapar fler problem längre fram.

3. Du litar inte på din partner

Kort och gott: Om du inte litar på din partner är det förmodligen för tidigt att leva under samma tak. Det finns ingen anledning att stressa, utan försök skapa ett genuint förtroende till varandra innan ni blir sambos.

4. Du flyttar ihop av praktiska skäl

Sambo för att det känns "enklare"? Nej, praktiska skäl är inte goda nog för att ta steget och flytta ihop. Du kanske kan ignorera dina känslor nu, men i längden är det ohållbart. Så, om ditt primära skäl till att flytta ihop är att spara pengar och underlätta vardagen bör du tänka efter ett par gånger till innan du tar steget. Risken är stor att det är för tidigt.

Foto: TT

Annons