Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Tecken på att din kompis har känslor för dig

03 okt, 2024
AvEmma Castman
Friends with benifits
Misstänker du att din kompis har mer än vänskapskänslor för dig? Spana in listan nedan och se om du känner igen signalerna som ofta indikerar på kärlek.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 seriepar som gick från fiender till kärleksparBrand logo
5 seriepar som gick från fiender till kärlekspar

Romantisk kärlek eller bara ett genuint vänskapsband? Ja, ibland kan det vara svårt att navigera bland känslorna och komma underfund med vad det är man egentligen känner.

Misstänker du att din kompis har börjat fatta tycke för dig kan det mycket väl vara så. Här listar vi fem vanliga tecken på att vänskapskänslorna övergått till något större...

Har din kompis känslor för dig? Så vet du

Hen slappnar av i din närhet

Känner du att din vän kan vara ärlig mot dig om allt och alla, att hen sänker garden och är sig själv utifrån och in vid din sida? Då kan det vara ett tecken på att hen har hittat hem. Vi vill bli älskade för dem vi är, inte för dem vi låtsas att vara – och när vi väl hittar den tryggheten hos någon kan det vara ett tecken på att kärlekskänslor är på väg.

Annons

Hen finns alltid där när du behöver hjälp

Hoppar din vän på varje chans hen får att hjälpa dig i vardagen, med stort som smått, kan det innebära kärlekskänslor. Speciellt som din vän prioriterar dig framför andra uppgifter som egentligen är mer brådskande. Din kompis vill nämligen att du ska veta att du alltid kan lita på hen.

Hen skämtar om er som ett par

Tycker vi om någon är det vanligt att vi gömmer oss bakom humor för att uttrycka personliga sanningar. Det ger oss möjligheten att lätta på våra hjärtan, men med glimten i ögat och utan att blotta oss själva fullständigt. Känner du att din vän ofta skämtar om er som par kan det alltså vara ett tecken på att hen egentligen vill ta vänskapen ett steg längre.

Hen börjar intressera sig för samma saker som du

Har din kompis precis signat upp på samma målerikurs som du? Eller har hen också börjat läsa franska på fritiden i hopp om att ni kan göra det till en rolig grej tillsammans? Det kan bero på att kärlekskänslorna spirar och att din vän vill ta varje chans hen får att umgås tillsammans med dig. Samtidigt som din kompis vill bevisa för dig att ni är en perfekt match som delar intressen.

Hen undviker att prata om ditt kärleksliv

Försöker din vän byta samtalsämne så fort du nämner en dejt som du nyligen varit på? Eller känner du att hen stänger av när du pratar om människor du tycker är attraktiva? Detta kan betyda att hen inte bara är avundsjuk på tanken på att du träffar andra, utan också är genuint intresserad av att dejta dig.

Artikelinspiration: Business Insider

Foto: TT

Annons