Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

10 matnyheter som förgyller i höstmörkret

14 okt, 2024
AvNami Kawakita
10 matnyheter som förgyller i höstmörkret
sianstock
Växtbaserad ost, kombucha med smak av blåbär, prisbelönta kryddor och regenerativ olivolja – det dyker upp många spännande nyheter på marknaden nu. Vi har testat och valt ut 10 goda nyheter som förgyller i höstmörkret!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
I mitt kök #3 - Siri BarjeBrand logo
I mitt kök #3  - Siri Barje

1. Växtbaserad ost med högt proteininnehåll

Oddlygoods nya växtbaserade ost cheezington är en bra källa till protein

Den som saknat protein i utbudet av växtbaserade ostar behöver inte vänta längre! Äntligen lanserar Oddlygood en helt ny välsmakande och proteinrik växtbaserad ost i ett härligt block på 250 g. Den innehåller 10 g protein per 100 g, vitaminerna B2, B12, D och är berikad med kalcium. Men sin fylliga ostsmak och mjuka konsistens gör den sig suveränt skivad på mackan, som smält på pizzan eller som skuren i stänger på ostbrickan.

Annons

2. Ministeak för extra goda måltider

Saftigt goda ministeaks från Lönneberga, kycklinglårfilé med skinnet kvar
Jakob Fridholm

För dig som är på jakt efter ett stektåligt, smakrikt och saftigt kycklingalternativ rekommenderar vi dig att testa Lönneberga Kyckling Ministeak. Det är en saftig lårfilé med skinnet kvar, vilket är många kockars favoritdetalj när det kommer till kyckling. Det är en lite fetare del med mer smak och karaktär, skinnet bidrar med ännu mer smak och blir härligt krispigt vid tillagning. Använd istället för kött i klassiska rätter som rydberg eller carbonara . För dig som föredrar en rejäl bit kyckling helt enkelt!

Annons

3. Komposterbar kapsel med smak av Palermo

Nespresso släpper fler komposterbara kapslar

Nespresso fortsätter expandera sitt sortiment av hemkomposterbara kapslar och det senaste tillskottet är Ispirazione Palermo, ett kaffe som fångar smakerna från den italienska stadens mångkulturella arv. Den nya kapseln Palermo tar fasta på hur kaffe rostas i de södra delarna av landet och är en mörk blandning av Robusta och Arabica. Ett intensivt kaffe med toner av krydda, trä och kakao som kan avnjutas både som Ristretto (25 ml) och Espresso (40 ml) och sen lägger du kapseln i din hem- eller trädgårdskompost precis som de är. Smidigt!

Annons

4. Europas första regenerativa olivolja

På Kungsholmen hittar du Europas första regenerativa olivolja

Den svenska entreprenören Amilcare Astone, grundare av matbutiken Radici på Kungsholmen i Stockholm, har utvecklat Europas första olivolja som producerats enligt de riktlinjer ROA (Regenerative Organic Certified) tagit fram för att driva på omställningen till ett regenerativt organiskt jordbruk världen över. Olivoljan tillverkas på gården Borgo Riparossa i Toscana som drivs av Fransesco Mastantuono, som under de senaste två åren har tillämpat regenerativa odlingsmetoder och med stöttning av en agronom, finansierad av Amilcare Astone och Radici, har gården sedan en tid tillbaka ställt om jordbruket för att kunna uppnå kraven för den prestigefyllda certifieringen. Radicis olivolja går att köpa genom en obemannad pop-upbutik på Åsögatan 170 på Södermalm i Stockholm, i Radicis flagship store på Kungsholmsgatan 20 samt i webbshopen www.radici.se.

Annons

5. Mer chark till folket

Ridderheims lanserar nya charkprodukter

Chark är gott och chark är enkelt! Nu breddar Ridderheims sitt plockmatsortiment med riktigt god, italiensk chark. Med inspiration från världens kök gör man nu ett ordentligt nedslag i Italien och plockar hem hela nio goda charkprodukter som är enkla att plocka fram när som helst det vankas umgänge. Välj och vraka mellan tunt skuren prosciutto, coppa, tryffelsalami, traditionell salami eller stark salami – här finns verkligen något för alla! Smakrikt, lätt att plocka fram och färdigt att servera. Bellissimo!

Annons

6. En dröm i varje klunk

Roots of Malmös nya kombucha smakar blåbär, vanilj och lavendel

Roots of Malmö har släppt ännu en magisk kombucha – Blåbärsdröm! Den nya smaken kombinerar ekologiska svenska blåbär med vanilj och en hint av lavendel, som kompletterar bären på ett fantastiskt sätt. Det är rena, naturliga ingredienser som tillsammans skapar en alldeles unik smak som är både uppfriskande och god. Det är verkligen som att dricka en dröm!

Annons

7. En lättare kaffeupplevelse

Oatley lanserar en iKaffe-light

Oatly iKaffe är idag Sveriges mest sålda växtbaserade dryck och har blivit ett givet val på caféer, arbetsplatser och hushåll. För att göra det enklare för fler att välja växtbaserat i kaffet kommer nu iKaffe Light – en havredryck framtagen för att ge en lättare kaffeupplevelse. Den är utvecklad för att framhäva aromerna och smakerna i kaffet utan att kompromissa med krämigheten i originalet. Även denna kan enkelt skummas till en perfekt cappuccino eller latte. iKaffe Light har en lägre fetthalt, 2,1% fetthalt jämfört med originalets 3%, som låter smakerna i kaffet ta större plats.

Annons

8. Enkel smaksättning á la Årets Kock

Smaksätt i stort sett allt med Arla Kökets nya lätt créme fraiche med citron, dragon och vitlök

Arla Köket utökar sin familj med en spännande nyhet: lätt crème fraiche dragon, citron och vitlök. Den nya smaken är kokbar och har tagits fram i samarbete med den prestigefyllda matlagningstävlingen Årets Kock. Den örtiga dragonen kombinerad med frisk citron och välsmakande vitlök gör att den går att variera och passar perfekt till både kyckling, kött och grönsaker. Den passar finfint i höstens grytor, soppor och som en kall eller varm sås. En perfekt räddare i nöden att ha i kylen som piggar upp vilken måltid som helst!

Annons

9. Prisbelönt kanel till julbaket

Santa Marias kanel har vunnit det fina priset Superior Taste Award

Kryddor av kvalitet smakar mer – och bättre! Paulig, som ligger bakom varumärket Santa Maria, har lagt ett enormt arbete på att säkerställa rätt smak, doft, färg och utseende på sina kryddor och örter och nu har arbetet lönat sig då Santa Maria Svartpeppar och Kanel tilldelats det fina priset Superior Taste Award. En utmärkelse som gavs efter att en jury bestående av 200 professionella smakexperter blindtestat produkterna och bedömt smak, doft, utseende och konsistens.

Annons

10. Årets julkaffe

Årets julkaffe från Zoegas säljs i begränsad upplaga och finns i handeln från mitten av oktober.
Julkaffet säljs i begränsad upplaga och finns i handeln från mitten av oktober.

Visst kan det kännas lite tidigt att börja prata om julen men tiden går snabbt och helt plötsligt är den över! Då kommer du vara glad över att du smygstartat den med bl a Zoégas julkaffe. Det är en exklusiv mörkrostblandning gjord på högkvalitativa Arabicabönor från Rwanda, balanserat med bönor från bland annat Indien och Colombia. Det hela har resulterat i en mild och fyllig blandning med toner av mörk och lingon.

Varje år investerar Zoégas i ett hållbarhetsprojekt kopplat till bönornas ursprung och i år har de valt att stödja barn till kaffeodlare på tre skolor i Mpanga, Rwanda, genom att förse dem med sportutrustning för att uppmuntra barnen till fysisk aktivitet på skolan och skapa goda förutsättningar till bättre hälsa, ökad gemenskap och stärkt självförtroende.

Annons