Fina bröd att baka i påsk – 3 recept
Ett gott bröd hör påsken till, antingen på buffébordet eller till kaffet på maten. Imponera med ett gyllene grekiskt påskbröd, som får sin fina färg från saffran. Eller så slår du på stort och bakar det traditionellt judiska brödet challah som flätas i en 6-fläta. Lite mer avancerat än en vanlig 3-fläta men riktigt snyggt! Till kaffet är det läge att bjuda på små flätade fågelbon som gömmer ett gott godisägg.
Små flätade bröd med godisägg
De flätade ”fågelbona” gömmer ett godisägg. Servera till eftermiddagskaffet eller som avslutning på påsklunchen.
Recept: Små flätade bröd
Grekiskt påskbröd med färgat ägg
Lite saffran ger brödet vacker gul färg och ihop med det rödbetsfärgade ägget lyser brödet på påskbordet.
Recept: Grekiskt påskbröd
Challah
Det här är en 6-fläta, så det gäller att hålla tungan rätt i munnen när du ska fläta – men ack så fint det blir!
Recept: Challah