3 goda öldrinkar med Peroni
Drinkar med öl är en en starkt växande trend, inte minst eftersom många efterfrågar drinkar med lägre alkoholhalt. Sugen att testa? I slutet av augusti gästspelar Simone Caporale på Tjoget i Stockholm. Om du scrollar vidare hittar du dessutom några av hans recept.
En av världens bästa bartenders
Simone Caporale är Master Mixologist för Peroni, vilket innebär att han tar fram cocktails där öl är huvudingrediensen istället för sprit. Han blev känd då han gjorde baren på ANNONS The Langham Hotel i London till en av världens bästa och han har även själv blivit utsedd till världens bästa bartender.
Simone finns på plats på Tjoget den 29 augusti, mellan kl 17 och 20 för att blanda tre av sina signaturcocktails på Peroni. Gemensamt för drinkarna är en läskande och elegant stil med en perfekt balans mellan sötma och syra, där ölens karakteristiskt bittra toner ger struktur och karaktär.
För dig som vill testa drinkarna hemma så kommer recepten här!
1. Peroni Negroni
Du behöver:
50 ml Peroni Nastro Azzurro
50 ml bitter vermouth
50 ml röd vermouth
50 ml apelsinjuice
apelsinklyfta till garnityr
Gör så här:
Rör alla ingredienserna med is. Servera i ett lågt glas med en stor isbit och dekorera med en apelsinklyfta.
2. Peroni Sorbetto Spritz
Du behöver:
60 ml Peroni Nastro Azzurro
50 ml Aperol
50 ml Schweppes Bitter Lemon
en skopa apelsinsorbet
oliv till garnityr
Gör så här:
Rör alla ingredienser utom apelsinsorbeten med is. Sila och servera i ett champagneglas. Toppa med en kula apelsinsorbet och en oliv på toppen.
3. Peroni Sbagliato
Du behöver:
40 ml Peroni Nastru Azzurro
30 ml Luxardo Bitter Bianco
30 ml Italicus
15 ml rosa grapefruktjuice
2 stänk bitter
citronskal till garnityr
Gör så här:
Skaka alla ingredienser utom Peroni i en shaker med is. Sila och servera över en stor isbit i ett elegant glas. Toppa med Peroni. Dekorera med snurrat citronskal.