3 goda recept av julbordets vanligaste rester
Det är lätt att känna sig mätt på julmaten när mellandagarna närmar sig men ändå brukar det alltid finnas gott om rester kvar i kylen. Varken vi eller vår jord gillar att slänga mat, låt istället resterna bli nya rätter som för tankarna bort från julen. Vi har valt ut tre favoriter från julbordet som får bli nya rester – revbensspjällen, julskinkan och köttbullarna. Men tänk utanför boxen, här är det bara fantasin som sätter gränser!
Nya rätter från julbordet
Kylen full efter julafton, vad göra? Testa något av detta!
- Pizza – med grönkål, valnötter, julost och fikon.
- Pesto – mixa julens nötter med grönkål, cheddarost, olivolja och vitlök.
- Carbonara – med julskinka och julost.
- Sushibowl – med kallrökt lax, sushiris, avokado, soja och srirachamajjo.
- Bröd – baka ner risgrynsgröt i brödet (eller gör grötvåfflor!).
- Cheesecake – använd överblivna pepparkakor till botten och saffran till fyllning.
- French toast – på kvarvarande, dagsgamla lussebullar. Mums!
Burgare med revbensspjäll, asiatisk kål och chilimajjo
Rester från revbensspjäll blir en riktigt god burgare i mellandagarna!
Recept: Burgare med revbensspjäll
Köttbullsmacka på julvört med uppiffad rödbetssallad
Rödbetssallad och köttbullar är en kombo made in heaven – även efter jul!
Recept: Köttbullsmacka
Schnitzel på julskinka med ärtpuré och fänkålssallad
Om du skulle föräta dig på julskinka eller råka bli en bit över är en schnitzel din lösning!
Recept: Schnitzel på julskinka