Lussebulle "riddare" med lingongrädde
08 dec, 2022
AvAnna Wendt
Fattiga riddare i all ära men här serveras de med smak av lussebullar! Godast blir de med lingongrädde på toppen!
Annons
Lussebulle"riddare" med lingongrädde
Frasiga fattiga riddare är barnsligt gott, här i en julig variant med saffran och lingon. Ett perfekt sätt att ta tillvara överblivna lussebullar.
12 stycken
Annons
Du behöver:
3 lussebullar
25 g smör
1 msk kanel
1 msk strösocker
Lingongrädde:
2 1/2 dl vispgrädde
Ca 1 dl lingon
1–2 msk florsocker
Pannkakssmet:
1/2 dl mjöl
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 krm salt
Gör så här:
- Vispa samman ingredienserna till pannkakssmeten. Blanda kanel och strösocker på ett fat. Dela lussebullarna på mitten och sedan en gång till som när du delar en fralla. Doppa halvorna i pannkakssmeten och stek dem gyllene i smör på båda sidor. Doppa dem i kanelsockret. Låt svalna lite.
- Vispa grädden och blanda ner lingonen, spara några till garneringen. Smaka av med florsocker. Toppa lussebullsriddarna med lingongrädden och några extra lingon på toppen.
Foto: Lisa Björner
Annons