Baka med choklad – 3 oemotståndliga recept
Baka bättre med choklad
När du bakar med choklad finns det några saker att tänka på att för att få bästa resultat.
1. Vilken choklad passar till vad?
Både chokladknappar och choklad i bit går bra att baka med. Chokladknappar är enklare, men vill du riva choklad som garnering är förstås större bitar ett bättre alternativ.
2. Att smälta choklad
Enklast är att smälta choklad över vattenbad. Ställ en värmetålig skål över sjudande vatten i en kastrull. Rör om tills allt smält. Du kan också smälta choklad i mikro, vilket går snabbt men rör om då och då och se upp att den inte bränns.
3. Välj choklad av god kvalitet
Bra råvaror ger bättre resultat, helt enkelt. Smakar chokladen gott? Då är den god att baka med.
4. Mörk, mjölk eller ljus?
Mörk choklad ger en djup och fyllig smak och passar i de flesta bakverk. Mjölkchoklad ger en mild och krämig smak, även god som smaksättare i fyllning och frostings. Vit choklad är lite sötare och passar extra bra tillsammans med sötsyrliga smaker som bär och citrus kan ge. Även god tillsammans med de andra chokladsmakerna.
CHOKLADBISKVIER
Oemotståndligt litet bakverk som döljer len smörkräm på insidan.
Recept på chokladbiskvier>>
BANANBRÖD MED CHOKLAD
Saftigt bröd som får en liten trevlig sötma av banan och honung.
Recept på bananbröd>>
HEMMAGJORD NUTELLA
Egengjord hasselnötskräm är mycket godare än köpt, och du gör den själv på endast fyra ingredienser!