3 recept på lättlagad plåtmat
Laga hela middagen på en och samma plåt så slipper du hålla reda på olika tillagningstider och det blir mindre disk. Oftast går det fint att ta det som finns hemma och baka i ugnen men här har vi samlat tre recept om fantasin tryter. En kotlettrad får gott sällskap i ugnen av grönsaker och potatis med en örtig vinägrett på toppen. Är du sugen på fisk gör sig lax otroligt bra i ugnen – här med ett täcke av pestokrisp och goda rotfrukter. För snabb vego bakar vi grönsaker med en hel fetaost och njuter med lite gott bröd.
Tips för läcker plåtmat
- Våga experimentera och låt spännande smaker från olika ingredienser blanda sig när du steker dem på samma plåt.
- Toppa gärna med extra smaksättare som t ex soja, ost och bacon. Eller citronhalvor som får steka med.
- För extra saftighet pensla ingredienserna med olja.
- Lägg folie eller bakplåtspapper i långpannan eller på plåten, så blir det mindre kladd och disk.
KOTLETTRAD MED ÖRTIG VINÄGRETT
Kotlettraden är toppad med sesamfrön och serveras med en örtig vinägrett.
Recept: Kotlettrad på plåt>>
GRÖNSAKER TOPPADE MED VARM FETAOST
God och lättfixad vegorätt!
Recept: Bakade grönsaker och fetaost>>
LAX MED PESTOKRISP OCH ROTFRUKTER
Servera med en kall dillsås till. Mums!
Recept: Ugnsbakad lax med pestokrisp>>