3 söta desserter med maräng
27 feb, 2024
AvRedaktionen ELLE
Mjukseg italiensk maräng eller frasiga små kyssar. Mötet mellan äggvita och socker kan leda till så mycket gott.
Annons
Det finns få sötsaker som kan mäta sig med maräng. Tänk att äggvita och maräng kan förvandlas till något så otroligt gott? Vi kanske är mest bekanta med den typiska lilla frasiga marängen man toppar sin marängsviss med men det finns en hel värld av olika maränger där ute. Gör söta marängkyssar, baked Alaska med hallonsorbet eller en maffig marängtårta à la banoffee.
Här är några av de vanligaste typerna av maräng:
- Fransk maräng: Den här typen av maräng används ofta som toppning på pajer och tårtor. Den görs genom att vispa äggvita och tillsätta socker gradvis tills det bildas styva toppar. Den resulterande marängen är blank och krispig på ytan med en mjuk och seg insida.
- Italiensk maräng: Italiensk maräng görs genom att tillsätta varm sockersirap till vispad äggvita. Den är stabil och används ofta som bas i många efterrätter, till exempel macarons, eftersom den ger en fast och glansig konsistens.
- Schweizisk maräng: Denna typ av maräng tillagas genom att vispa äggvita och socker över ett vattenbad tills blandningen når en viss temperatur. Sedan vispas det tills det blir fluffigt och skummande. Schweizisk maräng används bland annat till desserter som pavlova.
MINI BAKED ALASKA MED HALLONSORBET
Sött, gott och litet – mer än så kräver vi inte av en dessert!
Annons
Recept på mini baked Alaska>>
MARÄNGKYSSAR
Otroligt söta små maränger som blir jättefina som dekoration, om du nu inte äter upp alla direkt!
Recept på marängkyssar>>
MARÄNGTÅRTA À LA BANOFFEE
Marängtårta eller banoffeepaj – här är tårtan extra allt! I den här magiska tårtan hittar du hasselnötsmaräng, vispgrädde, banan och choklad under ett lager av karamellsås.
Recept på marängtårta à la banoffee>>
Annons