4 lyxiga recept med skaldjur
Låt havets godaste skaldjur få sätta guldkant på middagen! Lyxiga pilgrimsmusslor smaksätts här med lime, chili och koriander direkt ur skalet eller servera delikata små hjärtmusslor i en krämig vitvinssås med färskpressad citron. Havskräftor är visserligen goda som de är men blir ännu godare i sällskap av en örtig majonnäs, grillad citron och en fräsch grönsallad. Den ultimata lyxen stavas skaldjursaft och här samlas alla våra favoriter från havet – krabbklor, ostron och räkor tillsammans med hemgjord aioli och grillat tomatbröd.
RÅMARINERADE PILGRIMSMUSSLOR MED MANGOSALSA
Smaksätt pilgrimsmusslorna med lime, chili och koriander och servera gärna direkt i skalen!
Recept på råmarinerade pilgrimsmusslor>>
SKALDJURSFAT MED AIOLI OCH GRILLAT TOMATBRÖD
Aioli är en självklar kompis till skaldjuren och det grillade tomatbrödet kommer nog att bli en återkommande favorit!
Recept på lyxigt skaldjursfat>>
HJÄRTMUSSLOR I KRÄMIG VITVINSSÅS
Hjärtmusslan är liten men delikat och dess fina smak får verkligen utrymme att blomma ut med den krämiga vitvinssåsen.
Recept på hjärtmusslor i vitvinssås>>
HAVSKRÄFTOR MED ÖRTMAJONNÄS
Grillad citron, en krispig grönsallad och en örtig majonnäs blir goda tillbehör till havskräftorna.