4 mjuka kakor för alla tillfällen
Att bjuda på fika behöver inte vara varken tidskrävande eller svårt. En klassisk mjuk kaka är enkel att göra och går att ge det lilla extra genom att tillsätta ett par få ingredienser. Som den klassiska sockerkakan till exempel – vi har blandat i vit choklad i smeten och toppar den sedan med citronfrosting. Morotskakans frosting har vi här valt att smaksätta med lime för en extra kick. Inget ropar vår som rabarver, därför bakar vi givetvis en mjuk rabarberkaka som gör sig gott med antingen vaniljglass eller grädde. Sen finns det ju de säkra recepten där inget behöver läggas till eller ta bort, som kärleksmums. Ordentligt med glasyr och kokos och saken är biff!
SOCKERKAKA MED VIT CHOKLAD OCH CITRONFROSTING
Med ett par enkla medel lyfter du den klassiska sockerkakan till helt nya höjder!
Recept på sockerkaka med citronfrosting>>
KÄRLEKSMUMS
Det finns många anledningar till att man älskar kärleksmums – lättbakat och försvinnande goda är bara två av dem!
Recept på kärleksmums>>
MOROTSKAKA MED LIMEFROSTING
Morot gör kakan saftig och god, frostingen är ett måste!
Recept på saftig morotskaka>>
MJUK RABARBERKAKA
Vårens bästa och mesta ingrediens är det som ger den här kakan sin goda smak – rabarber såklart!