Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

4 recept med julbordets vanligaste rester

13 dec, 2022
AvRedaktionen ELLE
4 recept med julbordets vanligaste rester
Julen är över, men kylen fortfarande full med mat. Dags att tänka kreativt! Här är några läckra rätter – gjorda av våra vanligaste julrester – som smakar helt fantastiskt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är vinerna du ska dricka till julmatenBrand logo
Här är vinerna du ska dricka till julmaten

Att det blir mat över från julbordet är ingen nyhet, tyvärr är man ju lite trött på julmat efter julafton, ta därför vara på resterna! Vi har samlat fyra recept med några av våra vanligaste julbordsrester!

Från gravad lax och hasselbacks­potatis

Recept på gin- och enbärs-gravad lax och hasselbackspotatis med crème fraiche och sikrom

Den gravade laxen får nytt liv som topping på en pizza. Förmodligen står det en bit västerbotten eller cheddar kylen som du kan använda också. Toppa med rom och crème fraiche som blev över.

Annons

PIZZA MED VÄSTERBOTTEN, SIKROM OCH GRAVAD LAX

Med färdig pizzadeg gör du den här läckerheten på studs!

Till recept>>

Gör en läcker pizza med västerbottensost, sikrom och gravad lax

Från köttbullar

Recept på kalvköttbullar med västerbotten

En skål med julköttbullar ligger kvar i kylen. Varför inte servera dem i dessa supermumsiga sliders? Finns det rödbetsallad över kan du använda det också, eller gör en krämig rödkålsslaw till burgarna av rödkålen som man ändå inte vet vad man ska göra av.

SLIDERS MED RÖDKÅLSSLAW

Mat i miniformat är alltid oemotståndligt! Dessa kommer ha en strykande åtgång.

Annons

TILL RECEPT>>

Bjud på sliders med rödkålsslaw i mellandagarna

Från tryffelrostad brysselkål

Recept på tryffelrostad brysselkål

Om det, mot förmodan, blev brysselkål över, så lovar vi att den är ännu godare dagen efter när tryffeln riktigt fått ge smak. Julskinkan, som är svår att hinna äta upp, får här ge sälta, protein och smak istället för bacon. Finns det ost kvar – cheddar, grönmögelost eller västerbotten – låt den åka i pastan med gott resultat.

PASTA CARBONARA MED SKINKA OCH TRYFFELROSTAD BRYSSELKÅL

Tro oss, det här kommer bli din nya varma vinterfavorit!

Annons

TILL RECEPT>>

Från revbensspjäll

Recept på chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll

Överblivna revbensspjäll kan vara lite torra och tråkiga, och svåra att äta till något annat än julbordet. Men om du strimlar köttet och lägger det i en tortilla med krämiga goda röror till, blir det en helt annan sak!

TORTILLAS MED REVBENSSPJÄLL OCH GUACAMOLE

En välbehövlig paus från julmaten!

TILL RECEPT>>

Gör tortillas med revbensspjäll och guacamole av resterna från julbordet
Annons