4 recept med julbordets vanligaste rester
Att det blir mat över från julbordet är ingen nyhet, tyvärr är man ju lite trött på julmat efter julafton, ta därför vara på resterna! Vi har samlat fyra recept med några av våra vanligaste julbordsrester!
Från gravad lax och hasselbackspotatis
Recept på gin- och enbärs-gravad lax och hasselbackspotatis med crème fraiche och sikrom
Den gravade laxen får nytt liv som topping på en pizza. Förmodligen står det en bit västerbotten eller cheddar kylen som du kan använda också. Toppa med rom och crème fraiche som blev över.
PIZZA MED VÄSTERBOTTEN, SIKROM OCH GRAVAD LAX
Med färdig pizzadeg gör du den här läckerheten på studs!
Till recept>>
Från köttbullar
Recept på kalvköttbullar med västerbotten
En skål med julköttbullar ligger kvar i kylen. Varför inte servera dem i dessa supermumsiga sliders? Finns det rödbetsallad över kan du använda det också, eller gör en krämig rödkålsslaw till burgarna av rödkålen som man ändå inte vet vad man ska göra av.
SLIDERS MED RÖDKÅLSSLAW
Mat i miniformat är alltid oemotståndligt! Dessa kommer ha en strykande åtgång.
TILL RECEPT>>
Från tryffelrostad brysselkål
Recept på tryffelrostad brysselkål
Om det, mot förmodan, blev brysselkål över, så lovar vi att den är ännu godare dagen efter när tryffeln riktigt fått ge smak. Julskinkan, som är svår att hinna äta upp, får här ge sälta, protein och smak istället för bacon. Finns det ost kvar – cheddar, grönmögelost eller västerbotten – låt den åka i pastan med gott resultat.
PASTA CARBONARA MED SKINKA OCH TRYFFELROSTAD BRYSSELKÅL
Tro oss, det här kommer bli din nya varma vinterfavorit!
TILL RECEPT>>
Från revbensspjäll
Recept på chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll
Överblivna revbensspjäll kan vara lite torra och tråkiga, och svåra att äta till något annat än julbordet. Men om du strimlar köttet och lägger det i en tortilla med krämiga goda röror till, blir det en helt annan sak!
TORTILLAS MED REVBENSSPJÄLL OCH GUACAMOLE
En välbehövlig paus från julmaten!